Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Coheed and Cambria (US) + support: Saosin (US) + Malkovich en Buried Inside (CA)
zondag, 11-12-2005 19:00
Nighttown, Rotterdam
€ 12,50
http://www.nighttown
Informatie Bands (1) Wie gingen er (16) Recensies (4)
Er is maar zelden een band die zo'n indruk heeft gemaakt in de undergroundscène als Coheed and Cambria deed met het debuutalbum The Second Stage Turbine Blade. De dynamische ritmes, intrigerende melodieën en donkere teksten in combinatie met energieke liveshows en non-stop touren heeft ervoor gezorgd dat Coheed and Cambria een enorme fanbase heeft opgebouwd. Creativiteit en succes komen echter nooit zonder demonen. Coheed ondervond dit aan het einde van een tournee die zes maanden was doorgedenderd. Er was een bom onder de band gelegd en nadat die bom na een show tot uitbarsting was gekomen, stopte de band met de tour en keerde huiswaarts, niet wetend of ze ooit nog met elkaar op het podium zouden staan.

Coheed and Cambria nam een adempauze, overwon de problemen en heeft sindsdien drie Amerika tournees achter de rug en deed veertien optredens op de Warped Tour. Ook vond de band nog tijd om een nieuw album te schrijven en op te nemen. "Ik denk dat het verschil zit in het gegeven dat we nu meer als familie met elkaar omgaan en niet puur als bandleden," vertelt voorman Claudio Sanchez. "Dit heeft ons dichter bij elkaar gebracht en ertoe geleid dat we de hoogte- en dieptepunten zien als een onderdeel van ons leven en niet als het einde van de wereld."

Het is bijna niet voor te stellen dat Coheed and Cambria in deze hectische periode kans heeft gezien om twee dozijn briljante nummers te schrijven. Als je denkt dat The Second Stage Turbine Blade indrukwekkend was, dan moet je zeker naar het nieuwe album In Keeping Secrets Of Silent Earth:3 luisteren. Het album is in een paar maanden opgenomen, tussen een tour met Used en een bezoek aan Japan, en is een episch werk geworden met een ongekende diepgang en dynamiek.

Met In Keeping Secrets Of Silent Earth:3 gaat het verhaal over de karakters Coheed en Cambria verder. Op The Second Stage Turbine Blade schiep dit echtpaar een donkere, fictieve wereld. Als Coheed wordt geïnfecteerd met een giftig serum krijgt hij een duivels karakter en wordt die wereld ruw verstoord. Uiteindelijk vinden Coheed en Cambria de dood. Op In Keeping Secrets Of Silent Earth:3 volgen we de oudste zoon Claudio, zijn broers en zussen zijn dan ook overleden, die de dood van zijn ouders wil wreken.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact