concertagenda
25 Jaar Parkhof
zaterdag, 24-12-2005 nnb
Parkhof, Alkmaar
gratis !!!
http://go.to/parkhof

Informatie Bands (7) Wie gingen er (59) Recensies (32)
PARKHOF 25 JAAR KERSTIVAL:
KERSTIVAL: REIGN OF BOMBS (sw) + TOD POLE (b) +
BLOOD I BLEED + KRUSH + HYSTERIA
Exclusieve reunieshows: ZWEEDKUTTEN + ZMIV !!!!!!!!!!!!!

Hoe beter kunnen we het jubileumjaar eindigen dan met het jaarlijkse
KERSTIVAL?!!?!
Ook dit feest is weer GRATIS toegankelijk!

Daar waar de gemiddelde mens in de westelijke wereld zich in de laatste dagen van December vooral bezig houdt met zich volvreten en zich af te vragen wie die Jezus Gristus ook alweer was wordt in Parkhof al meer dan tien jaar de wereldrevolutie gepredikt. Een traditie die bij kerst hoort als een Finse wodkaneus bij een rendier. En in het kader van Parkhof 25 jaar wordt er nog ‘ns even extra diep in de zak van de crustman gegraaid, want dan geven een aantal van de beste bands die Parkhof in heden en verleden heeft neergezet weer datgene waar ze goed in zijn. Een lekkere bak takkeherrie ! In willekeurige volgorde:

REIGN OF BOMBS (sw)
Duizend bommen en granaten! Het Zweedse REIGN OF BOMBS zegt beinvloed te zijn door motorfietsen, drugs en machinegeweren. Dat zijn de ideale ingrediënten voor een stevige prak d-beat rock ’n roll natuurlijk! Klinkt dat nihilistisch? REIGN OF BOMBS wordt ook wel een politieke band genoemd. Zelf noemen ze’t liever dat ze graag hun lot in eigen hand nemen. Hoe je’t ook wendt of keert REIGN OF BOMBS maakt gewoon vette punkrock waarop het goed rondstuiteren is.


VISIONS OF WAR (b)
Wat je van ver haalt is lekker. VISIONS OF WAR is ook lekker en die komen van niet eens zo ver namelijk uit de voormalig Hollandsche enclave Belgie. En VISIONS OF WAR maakt ook al sinds jaar en dag de lekkerste crustcore van de Benelux. Daarvoor hoef je niet naar een fritkot om een bakkie stoofvlees. Met frontman Steve op gorgel en de rest op pauk, bazuin en harp komt het wel goed met de kerst-stal-sfeer. Overigens wordt dit het eerste jaar sedert mensenheugenis dat overlevende legende Billie Boycot niet zelf met een bandje speelt, dus waarschijnlijk krijgt VISIONS OF WAR nog een snoezig achtergrondzangeresje. Maar dat hebben jullie niet van mij (xxxr) !

TODPOLE (b)
Na het ten gronde gaan van het naar eigen zeggen flink zuigende Juveniles werd TODPOLE geboren. Dat zie je wel vaker dat uit de resten van een kloteband gave muziek wordt geboren. En als je dan leest waar de leden van TODPOLE door beďnvloed zijn (Toxic Narcotic, Leftover Crack, Real Reggae, Choking Victim, Morning Glory, Hellnation , INDK, Reagan Youth, RKL, Youth Enrage, Nice View, Against All Authority, Cria Cuervos, BGK, DFA, Bones Brigade, TSOL, Active Minds, Kent Brockman, Crucifix, Clitboys, Cop on Fire, Cut The Shit, DropDead, Cluster Bomb Unit, Dead Kennedys, Spermbirds, Fu's, Jerry's Kids, Born Against, Anti Flag, Crucial Unit, Circle Jerks, Black Flag, Raw Power, Indigesti, Flag of Democracy, Capatalist Casualties, JFA, Fang, Void, Surf Nazis Must Die, Propagandhi, Riistetyt, A Global Threat, Romantic Gorilla, Toxic Reasons, Municipal Waste, Hated Youth,...) en dat je die invloeden zeer bevredigend terughoort in hun muziek., nou dan zijn we maar blij dat de Juveniles ronduit ruk waren.

KRUSH
Voor veel mensen is Leiden de stad van haring, hutspot en corpsballen. Voor de liefhebber van de betere harde gitaarmuziek is Leiden de stad van KRUSH. Wat kunnen we nog vertellen over KRUSH dat het volk inmiddels nog niet weet ? Dat ze inmiddels wereldberoemd zijn van Praag tot Leuven en van Sint Pancras tot Venray? Dat ze hun mening over bierprijzen en neo-imperialisme niet voor zich houden? Dat ze stevig doorhakkende trashcrust maken? Dat de drummer een voorliefde heeft voor Bruce Lee soundtracks? KRUSH is gewoon KRUSH en dat is kei-gers!


BLOOD I BLEED
My Mind’s Mine is echt zo’n band waar je jaren later nog steeds op vele leren jekkies en schooltassen stikkers van tegenkomt. Helaas bestaat die niet meer maar BLOOD I BLEED is daaruit voortgekomen , en dat is goed nieuws voor de mensen, want de betonmolen vol punkgrindtrashcore die deze Frieschen over het volk uitstort is volgens kenners het beste wat sinds de hoogtijdagen van Napalm Death en SOD uit de versterkers is komen knallen. Zoveel snelheid, woede en hysterie hoor je tegenwoordig nog maar zelden. Maar goed dat ze dus onze kerst komen ontvrolijken.

ZWEETKUTTEN
Als pisventje van een jaar of tien liep uw redacteur ooit met z’n moeder over de Stenenbrug te Alkmaar en zag ondanks z’n dopogen een slungelachtig jongmens in een leren jekkie een sjekkie draaien. Op dat jekkie stond in type-ex letters de naam ZWEETKUTTEN gekalkt. Natuurlijk wijzen en lachen en vragen aan moeders wat DAT nou weer was. M’n brave Nederlands hervormd Groningse moeke mompelde iets van “oh dat is vast een van die relschoppers uit het park, zal JIJ vast leuk vinden”
Vijfentwintig jaar later krijg ik nu de kans om de ZWEETKUTTEN live in Parkhof te zien bij hun reunie. En wetende dat bands van de generatie CKN, WILLIBRORTZ, BLITZKRIEG en DOT mij nooit teleurgesteld hebben wordt dit vast weer zo’n band waarna ik kan verzuchten “Zie je wel m’n moeder had gelijk”.

ZMIV
Wat sommige fietsfetisjten ook mogen zeggen : skateboarden is niet alleen een recht, maar zelfs een plicht. De harde kern van ZMIV was ooit ook de eerste harde kern van de Alkmaarse skateboardscčne voordat deze door zakkenvullende modeimperialisten werd geannexeerd. SMIV maakt zoveel jaar later bij wijze van reunie in het kader van 25 jaar Parkhof nog steeds de muziek die daar bij hoort. Up tempo melodieuze punkrock in de beste traditie van Black Flag, AOD, Adolescents en Gangreen, die met brave posers als Tony Hawk en Bam Marggera de halfpipe aanveegt. RIDE AGAINST/DIY FOR LIFE !!!

HYSTERIA
Bij Parkhof zijn we trots deze superharde, maar ook vooral ook zeer goede band neer te mogen zetten. Muziek met ballen, ook al hebben ze een frontvrouw (en wat voor een, check die strot uit!), en de meest sexy bandleden die je ooit hebt gezien! Uit Amsterdam afkomstig en het is niet eens pretentieuze wave, suffe techno of nietszeggende skatepunk, maar metallic crustcore, en vooral een kei- en keigoede band! Dus schroom niet, pak de patchoulie en rocken maar!© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew