Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Dutchska 2 (dag 2)
zondag, 19-02-2006 16:00
Effenaar, Eindhoven
18,-
http://www.dutchska.nl
Informatie Bands (11) Wie gingen er (23) Recensies (3)
DUTCHSKA, hét ska-festival van Nederland, was vorig jaar als eerste editie al een middag en avond lang een groot succes, in een vantevoren uitverkochte Melkweg te Amsterdam. Deze keer zal het Dutchska festival zelfs twee dagen achter elkaar één groot skafeest zijn, met maarliefst 11 bands per dag in twee verschillende steden: Amsterdam en Eindhoven. Een ongekende en met zorg geselecteerde brede line-up van de beste skabands uit Nederland en verre omstreken.

Na het succes van de eerste festivaleditie kon een vervolg niet uitblijven. Wederom heeft de organisatie een zo breed mogelijk scala aan skabands willen presenteren. Bestond de line-up vorige keer nog geheel uit Nederlandse toppers en aanstormende talenten, dit keer komt daar een flinke internationale vloot bands bij. Op de tweede editie zullen bands uit o.a. België, Frankrijk, Engeland, tot Rusland aan toe te zien zijn. Het volledige programma is te zien op de speciale website: www.dutchska.nl

Er zullen bands optreden die al heel wat jaren meedraaien in zowel de nationale als de internationale ska-scene. Ook enkele beginnende bands zullen de kans krijgen om zich te presenteren aan een groot publiek. Opvallend is de diversiteit in verschillende 'ska-stijlen' die in de Melkweg en de Effenaar te horen zullen zijn; authentiek, eighties, punky, poppy, modern, met zigeunersaus, Nederlandstalig, maar alles zal natuurlijk vooral uiterst dansbaar zijn.

Dutchska, het grootste Nederlandse skafestival is een beloning voor alle bands en fans die al jaren het skavuur brandende houden. De skabeat is er en zal altijd in alle uithoeken van de wereld blijven bestaan. Zelfs Di-Rect en Robbie Williams hebben 'm door en vele commercials kunnen niet zonder. Er zijn tijden dat er een zogenaamde hype is en er zijn tijden dat het iets minder aan de oppervlakte lijkt te zijn. Maar door de jaren heen is gebleken dat er altijd en overal een fanatieke scene is geweest. En gezien de belangrijke rol op allerlei popfestivals, is er eigenlijk geen enkele livemuziekliefhebber die stil kan blijven staan bij de skabeat.

Al deze mensen verdienen het om een keer lekker verwend te worden met heel veel ska bands en dj's bij elkaar op twee dagen.

Line up:

ADHD Spietmobiel
Antwerp Gipsy Ska Orkestra
Beatbusters
Intensified
The Internationals
Let's Quit
The Mooninvaders
The Palookas
Spitfire
The Two Tone CLub
Winston Francis Meets The Highnotes

www.dutchska.nl / www.melkweg.nl



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact