Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Noordschok
zondag, 20-04-2003 vroeg
de Oosterpoort, Groningen
€14,-
http://www.noordschok.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (2) Recensies (3)
De schok van het Noorden
“Noordschok zag in 2001 het levenslicht. Dit festival werd in het leven geroepen om een serieus podium te kunnen bieden aan Friese, Drentse en Groningse hardcore en metalbands. De organisatie achter Noordschok wil de uitverkoren bands promoten door een verzamelcd uit te brengen. Bij de eerste editie van Noordschok bleek dit laatste nog niet haalbaar, doch dit jaar is hiervoor plaats gemaakt in de begroting.

De organisatie van de tweede editie van Noordschok is ook dit jaar een samenwerkingsverband van de drie Noordelijke steunfunctie instellingen op het gebied van de popmuziek, te weten Stichting Friesland Pop, Kunst & Cultuur Drenthe, afdeling popmuziek en het Kunstencentrum Groningen, afdeling popmuziek. Er wordt samengewerkt met Cultureel Centrum de Oosterpoort te Groningen, waar de finale van het festival plaatsvindt. Grun’n Metals Combined, een samenwerkingverband van metalbands en metalfans uit het Noorden van het land, was ook vanaf het begin bij de organisatie van Noordschok betrokken. Deze editie wordt er tevens samengewerkt met Cold Blood Industries, een platenlabel uit het Noorden.
De eerste editie van Noordschok werd er samengewerkt met Stichting Headache. Headache bracht in 2002 een nieuw Metal magazine op de markt en werd de gelegenheid geboden in de Oosterpoort het derde podium te verzorgen. In totaal waren er drie podia met de negen Noordelijke bands, twee Headliners, God Dethroned en Vader, en de vier bands van Headache.”



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact