Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Graspop 4&5 juli
vrijdag, 04-07-2003 9:30
Graspop terrein, Dessel
€50
http://www.graspop.com
Informatie Bands (4) Wie gingen er (10) Recensies (3)

Recensies door leden

Gepost door: sp0enk Gepost: 06-07-03 00:00:00
..Hatebreed! HEERLIJKE pit, geniaal optreden!
Maiden, ja helaas te dood en bezopen om het echt te volgen, maar was bruut!
Arch Enemy, Pro Pain, Youth of today en Apocalyptica, echt superbruut!
Gepost door: decibiel Gepost: 07-07-03 00:00:00
Meer dan 3 uur wachten om op de camping te komen was klote.
De meeste bands waren heel goed, Overkill, Maiden, Apocalyptica en Finntroll waren zeer goed.
Type O sucked live
Al met al zeer geslaagd weekendje
SCREAM FOR ME GRASPOP!!!!!!
Gepost door: jorg Gepost: 08-07-03 00:00:00
Vrijdagavond laat aangekomen (uurtje of 20:00) dus al een aantal bands gemist. Het enige voordeel was dat mijn tent al was opgezet en dat we dus meteen naar het festivalterrein konden.
Eerst ff een biertje pakken en dan meteen door naar APOCALYPTICA. Wat een vette show, een hele goede sfeer. De band en het publiek hadden er duidelijk zin in.

Hierna proberen uit de drukte te komen voor een concert waar ik veel van verwacht had.
SEPULTURA is back on it’s old track. De geruchten dat de nieuwe cd van Sepultura ontzettend goed is blijkt wel uit dit optreden.

De volgende band op het programma is STRATOVARIUS. Dit was een band waar ik wel ooit iets over gehoord heb, maar wat voor mij geen echt belletje doet rinkelen. Dit blijkt ook wel uit het optreden. Het klonk leuk maar ergens miste ik iets.

En toen was het alweer tijd voor de laatste band van deze avond. TYPE O NEGATIVE, ook zij mochten proberen hun reputatie waar te maken. De muziek was niet rete strak, maar zoals verwacht was het publiek uitbundig en enthousiast. Voor mij werd een optreden vol nostalgie. Ze hebben hun magie zeker nog niet verloren.

Jammer maar helaas, de 1e dag zat er al weer op. Terug maar naar de camping om nog ff gezellig na te kletsen. Om 4:30 vonden we het tijd geworden om toch maar es te gaan slapen en we hadden ons voorgenomen om de volgende ochtend als 1e PRO- PAIN te gaan bewonderen.

Toen we die ochtend in volle brakheid onze “hygiënische” handelingen hadden afgerond, zijn we richting PRO- PAIN gegaan. Hier genoten van een goed optreden van deze lekker klinkende band.

Het was tijd geworden om te kijken of we nog wat geld kwijt konden raken. De METALMARKET…… Hier flink rondgestruind en relatief weinig gekocht.

De beslissing was gevallen om ff een tijdje naar de camping te gaan. Beetje relaxen, wat eten enzo.

Maar we waren wel weer op tijd terug om PRONG te bewonderen. Weer een band vol nostalgie en wederom (het houdt niet op) een goed optreden.

ANTHRAX was leuk om een keer gezien te hebben. Maar voor mij ook niet meer dan dat.

De tijd was aangebroken om keuzes te maken, SIX FEET UNDER of HATEBREED?
We zijn begonnen met SIX FEET UNDER maar dit hadden we al snel gezien. Even kijken of HATEBREED ons meer kon boeien. En inderdaad, HATEBREED liet duidelijk merken waar ze voor gekomen waren.

Iets eten…. That was next. Een frietje met op de achtergrond WITHIN TEMPTATION.

Wat zou SICK OF IT ALL ons gaan brengen? Nou, een verpletterende indruk. Wat een optreden, energiek, strak, gewoon “magnifiek”.

Nou, ALICE COOPER liet zien dat een oude man toch nog een hele hoop energie kan hebben. De bekendere nummers zijn leuk om gehoord te hebben.

MINISTRY was een band die me versteld deed staan. Het enige wat ik van ze kende was Psalm 69. Maar het blijkt dat ze nog veel meer in hun mars hebben. Dit was voor mij zeker de grootste verassing van het festival. Goede effecten en lekkere strakke riffs. Heel melodieus en meeslepend.

En dan het ultieme genot. “Het” optreden waar iedereen naar uitkeek. IRON MAIDEN. Het was duidelijk te merken aan de drukte. Het totale veld stond vol en ze hebben waargemaakt waar iedereen op gehoopt had. Een briljant optreden. Mede dank zij de fameuze presentatie en aankleding zijn we weer een ervaring rijker die we nooit zullen vergeten.

Iedereen gelijk naar de uitgang…. Zoals te verwachten was dat weer dringen geblazen. Vooral voor de ongelukkigen die weer dezelfde avond naar huis moesten. Wij zijn weer naar de camping gegaan en hebben daar nog de nodige uurtjes gezeten.

De volgende ochtend lekker relaxen en kijken hoe de camping snel leegloopt.
Om een uurtje of 11 besluiten we ook maar om de tent af te breken en richting parkeerplaats te hobbelen. Met enige tegenzin stappen we in de auto en rijden we terug naar Nederland. Jammer dat het alweer afgelopen is maar het is weer een tegek festival geweest. Herinneringen en impressies te over.

Op naar het volgende festival…………



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact