Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Sounds of the Underground
zaterdag, 13-05-2006 17:00
013, Tilburg
€ 22.50
http://www.013web.nl
Informatie Bands (3) Wie gingen er (31) Recensies (12)
Het is alweer een poosje geleden dat we Chimaira nog aan het werk hebben gezien. Tenminste in 013. En dat was met groot succes. Toen was drummer Andols Herrick nog aan boord. Inmiddels heeft de oude trommelaar van Dying Fetus en Misery Index een vaste plek in Chimaira verworven. Vooral live blijkt Kevin Talley een aanwinst. Volgens frontman Mark Hunter klinkt de band daarom furieuzer dan voorheen. Chimaira maakt moderne metal en schrijft nummers die gemiddeld vijf minuten duren. Wel vijf boeiende minuten.

Madball stuitert al achttien jaar met platwalsende hardcore over deze wereld. En die sound is genetisch bepaald, want Freddy Cricien, de zanger van Madball, is de jongere broer van Roger Miret van Agnostic Front. Inmiddels is Madball een gevierde liveband en leverde bovendien een reeks explosief luistervoer in vorm van albums als ‘Set It Off’, ‘Look My Way’ en ‘Hold It Down’ af.

De ruige mannen van Unearth heten wij na een geslaagde show op de Eastpak Resistance Tour terug welkom. Ook dat is alweer een paar jaar geleden. Hun metalcore is in alle opzichten breder en vetter geworden. Het in 2001 verschenen ‘Stings Of Conscience’ is daarvan een uitstekend bewijs. Een briesende bastaardalbum met zware metalriffs, duellerende gitaren en boze hardcoregeblaf. In het straatje van Hatebreed en Killswitch Engage. Het album belandde zelfs in de Billboard Album 200! De opvolger ‘The Oncoming Storm’ werd ingeblikt met Killswitch Engage gitarist Adam Dutkiewicz.

Het zal navolgbaar zijn dat dit item ook inde bestanden van de CIA en andere internationale geheimdiensten op duikt. Tenslotte zorgt Terror daar met hun bandnaam wel voor. Niet direct met hun sound, want die knalt zonder toeters en bellen daar waar ze hoort. Midden in het gezicht. ‘One With The Underdogs’ is een traditionele hardcoreplaat die modern klinkt. Indrukwekkende band, mede dankzij het strottenhoofdwerk van Scott Vogel.

All That Remains werkte ook samen met Adam Dutkiewicz van Killswitch Engage. Dat leverde het album ‘This Darkened Heart’ op. Metalcore van het ruigste soort met ruimte voor melodie en agressie. Opvallend genoeg in evenwicht. Dynamiek is een ander positief aspect en zorgde op tournees met The Crown en Darkest Hour al voor geestdriftige reacties.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact