Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
The Real Mckenzies & Jaya the cat
vrijdag, 20-06-2003 21.00
Het Bolwerk, Sneek
VVK/CJP: € 8,- Kassa: € 9,-
Informatie Bands (2) Wie gingen er (24) Recensies (5)

Feestpunk met The Real Mckenzies

TRM zijn afkomstig uit Vancouver British Canada maar hun roots gaan terug naar de Schotse hooglanden alwaar het nuttigen van schotse Ale tot een ware kunst is verheven. TRM zijn een jaar of 10 geleden opgericht. De drinkebroers willen maar een ding: Op z’n Nederlands: een zo vet mogelijk feest bouwen waarvan de gevolgen dagen later nog te merken zijn... Zelf noemt de band dit ‘Ceilidh’ (spreek uit als: kay-lee). Wat brengen ze hier nou voor mee, naast hun tomeloze inzet en hun niet te lessen dorst. Met andere woorden, wat voor muziek maakt THM? Het antwoord: Feestpunk in geest van The Dropkick murphys om kort door de bocht te gaan. Zelf spreken ze liever van een combinatie van the Sex pistols en lokale-schotse-folk-held Robbie Burns.

De Real mckenzies bestaan uit zes man en hebben onlangs hun eerste echt volledige album uitbracht. Het album is getiteld Loch’d & Loaded en bevat 16 nummers die de Mckenies voorgoed zal bijschrijven in de analen van Schotse punk helden. Loch’ d & Loaded wordt geheel in overeenstemming met de ambities van de band wereldwijd uitgebracht. Over de opnamekwaliteit wil gitarist “Dirty Kirt” alleen het volgende kwijt: “We don’t wanna cut into our drinkin’n time, so we spend as little time as possible in the studio.”

Wat blijft er dan nog over voor Jaya the Cat? Nou meer dan genoeg, want Jaya doet alles. Van Punk tot rock en van ska tot blues, noem het maar of de band speelt het. Deze georganiseerde chaos werd professioneel vastgelegd door producer Mark Miller op het debuutalbum Basement style, dat maar liefst 18 nummers bevat. Of de band het drinktempo van de The Real Mckenzies kan bijhouden valt nog even te bezien, muzikaal lijken ze zich kranig te weren…



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact