Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Bevrijdingsfestival Rotterdam
vrijdag, 05-05-2006 de hele dag
Erasmusbrug, Rotterdam
gratis
http://www.bevrijdingsfestivalzh.nl/read/2100?submenu=2101
Informatie Bands (1) Wie gingen er (22) Recensies (7)
14:05 Mala Vita

Na succesvolle optredens op festivals als Dunya en Lowlands zal Mala Vita hun vrolijke muziek ook over het Bevrijdingsfestival laten schallen. reggae, ska en punk zijn hun roots en ze laten zich inspireren door verschillende nationaliteiten, muziekstijlen en instrumenten. Mala Vita valt niet onder één noemer te vangen en dat bewijzen ze met hun debuut-cd ‘Manifiesta’. Hun stijl wordt ook wel Musica Mestiza of Patchanka genoemd en te vergelijken met de band Manu Chao. Kortom: Mala Vita is feest!

15:05 Winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland:Saunawest

Saunawest is de winnaar van de GPZH dit jaar. De Rotterdammers, vernoemd naar de oudste sauna van hun woonplaats, trekken al in hun eerste jaar vanaf 2002 langs verschillende popzalen van naam. Het publiek in WaterFront, Rotown en Paard van Troje worden getrakteerd op de zelfverklaarde ‘hot pop’. Bekende festivals als Metropolis, Bazar Curieux, theaterfestival De Parade en The Music In My Head volgden alras. De eerste demo wordt in één dag op de band geknald. Het artwork wordt ontworpen door de band zelf. De honderd exemplaren, die door de band met de hand vervaardigd worden, verkopen snel uit. Tijdens het Metropolis Festival is de honger van het koopgrage publiek nog niet gestild en de bandleden worden bijkans beroofd van de in allerijl bijgedrukte versies. De band trekt zich vervolgens terug in de Seven Herbs Studios om zich daar te bezinnen op nieuw materiaal. Het resultaat hoor je op 5 mei!

Saunawest

16:00 The Sheer
the sheer.jpg

Als een van de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ van dit jaar brengt de britpop-band The Sheer per helikopter een bezoek aan het Bevrijdingfestival Rotterdam. Op het hoofdpodium zal The Sheer zijn frisse en optimistische rockmuziek ten gehore brengen. In '04 werdt The Sheer echt bekend bij het grote publiek met hun single ‘Right Now’ en lanceerde hun debuutalbum ‘The Keyword Is Excitement’. Het nieuwe album is klaar en de eerste single zal op bevrijdingsdag in de winkels liggen. Bevrijdingfestival Rotterdam heeft de openlucht premiere!

17:00 Coparck

Coparck bestaat sinds 1999 en staat bekend om zijn melodieuze pop, beïnvloed door rock, jazz, noise en triphop. Coparck werdt vorig jaar genomineerd voor de Wanadoo Discoveries, de grootste online wedstrijd voor jong muziektalent op internet. Ze stonden in het voorprogramma van Bløf en in 2005 werdt hun nieuwste single ‘The World Of Tomorrow’ (bekend van de kaas reclame) ge-released. Tevens staat het nummer ook op het nieuwe mixalbum van DJ Don Diablo. Op dit moment is Coparck bezig met een 3e album.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact