Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Benefiet AFA @ Huize Spoorloos
zaterdag, 17-06-2006 20:00
Huize Spoorloos (kraakpand), Emmen
3
http://www.huizespoorloos.tk/
Informatie Bands (2) Wie gingen er (2) Recensies (0)
De krakers van Huize Spoorloos vieren deze week hun eenjarig bestaan. De grote loods naast het NS-station in Emmen werd 14 juni vorig jaar gekraakt door een groep jongeren die er wouden gaan wonen en een aantal projecten opstartten.

Vanwege de verjaring is er op zaterdag 17 juni een benefietavond voor AFA (Anti-Fascistische Actie) en op zondag 18 juni worden er films gedraaid. Al snel na het ontstaan van het kraakpand werd de weggeefwinkel geopend, waarbij op donderdagavond en zaterdag door anderen gebrachte spullen gratis kunnen worden meegenomen. Ook is er drie keer per week een voedselbank en is er zaterdagavond een akoestische sessie. Daarnaast zijn de jongeren regelmatig in het nieuws gekomen met bijvoorbeeld het opvangen van (uitgeprocedeerde) vluchtelingen; met name met de uit Nigeria afkomstige familie Ayinla.

Op zaterdag is er om 20:00 een benefiet om AFA te ondersteunen, een organisatie die vecht tegen onder andere fascisme, racisme, seksisme en homohaat. De bands die komen zijn: Alien Nation (metal), The Endorphins (melodisch en experimenteel), Insatiable (doom), Myriad (progressive) en Steven (goa/psytrance). De entree is 3 euro en zal geheel naar AFA gaan. Zondag is er vanaf 19:30 een gratis filmavond met: La Haine (over racisme in Parijse buitenwijken), Requiem for a dream (over drugsgebruikende jongeren) en The Edukators (drie anti-kapitalisten die geconfronteerd worden met hun idealen).



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact