concertagenda
Benefiet voor de Russische Antifa met Niolism en Cop on Fire
vrijdag, 14-07-2006 21:00 uur
ACU, Utrecht
5 pleuro
http://www.afanederland.org

Informatie Bands (3) Wie gingen er (5) Recensies (0)
Vrijdag 14 juli organiseerd AFA een benefiet voor de Russische Antifa in het ACU in Utrecht. Wie een beetje het nieuws gevolgd heeft weet hoe gevaarlijk de situatie aldaar is. De extreemrechtse scene is zeer groot en geweldadig. Met het opgehaalde bedrag hopen we de Russiche activisten een steun in de rug te bieden want voor het voeren van rechtzaken tegen de neonazi's is geld nodig, alsmede voor ziekenhuiskosten van getroffen activisten en voor de verbetering van hun veiligheid. Een stevig slot op de deur is geen overbodige luxe, wanneer deze geweldadige neonazi's je thuis komen opzoeken en serieuze bedrijgingen uiten.
Aanslagen door neonazi's, waarvan sommige met dodelijke afloop op migranten, antifascisten en mensenrechtenactivisten behoren intussen tot het dagelijks leven in grote Russische steden. Op 6 april werd in St. Petersburg de 28-jarige Samba Lanpsar, antiracisme-activist van de groep 'African Unity', op straat door een schot in zijn nek gedood. Hij kwam net met een groepje vrienden van een multicultureel feest, toen een groep neonazi's hen aanviel. Het wapen, dat versierd was met een hakenkruis, werd later in een achtertuin gevonden.
Tien dagen later was het weer raak; in Moskou werd de 19-jarige Sasha Ryuhin, die op weg was naar een hardcore-concert, door 8 neonazi's aangevallen en gericht in hart en hals gestoken. De daders droegen plastic handschoenen om geen sporen achter te laten.
Eind vorig jaar, om precies te zijn op 13 november 2005 werd op klaarlichte dag op straat in het centrum van St. Petersburg de 20-jarige student, pacifist en antifascist Timur Katscharawa met messteken in de hals gedood. Nazi-skinheads verwondden ook een vriend van hem ernstig.

Hieronder vindt je een link naar enige artikelen, onder andere van onze Russische collega's van het Antifanet-network, in het Engels over de situatie in Rusland.
http://www.xs4all.nl/~afa/alert/2_10/rusland.html

2 bands zullen spelen deze avond:
- Niolism (punk uit Den Haag)
- Cop on Fire (Riotdub uit Leuven (B), bestaat o.a. uit leden van 'The Usual Suspect')
- The Usual Suspects (class war punk ska)
- Daarna is er Russendisco met DJ Lars, DJ Riot Girl (vitamine ACU) en VJ Artisjok!
- Ook zijn er veganistische snacks te koop waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.
- Een AFA informatie standje zal ook aanwezig zijn.

Voor ieder wat wils dus! Komt allen!

Aanvang: 21:00 uur
Entree: 5 euro
Adres: Voorstraat 71, Utrecht© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew