Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Vans Presents the Eastpak ANTIDOTE tour
dinsdag, 07-11-2006 19:00
013, Tilburg
20,- (exclusief)
http://www.013web.nl
Informatie Bands (3) Wie gingen er (19) Recensies (8)
di 7 november 2006
Vans Presents the Eastpak ANTIDOTE tour
Danko Jones + Gogol Bordello
Disco Ensemble + Bedouin Soundclash

Strakke riffs met rauwe zang vol smeuïge teksten, die bol staan van geilheid, in een hoog tempo: dit is Danko Jones in een notedop. Het trio Danko Jones rockt je met twaalf nummers faliekant ondersteboven, al op hun albums. Maar de man met de langste tong na Gene Simmons is een podiumbeest de luxe! Wijdbeens staat hij in een zweetbad. En dan die gespierde stampers. Daar blijft niemand koud en cool bij. 'She's got that rhythm, she's got that bounce, the way she moves her thing when she walks out. All the girls get jealous, all the guys want more, when the lights go down and she hits the floor...'
foto: Jesper Lindgren





Zigeunerpunkband uit New York, Gogol Bordello vertelt aan de hand van zigeunermuziek, punk, en Brechtiaans cabaret de immigranten in New York. Met een Mano Negra-achtige feeststemming betoverde dit gezelschap eerder. Dé ontdekking en sensatie van Lowlands 2006. Eugène Hütz, frontman van Gogol Bordello, begon zijn nomadenleven in 1988, toen hij zijn Tsjernobyl moest ontvluchten naar aanleiding van de kernramp aldaar. Hij trok mee met de zigeuners van aldaar, doorheen Polen, Hongarije, Oostenrijk, Italië tot hij in 1993 voorgoed het trekkersbestaan de rug toekeerde in zich in Amerika ging vestigen. Al kon hij zijn ware aard, bij zijn aankomst in New York, niet echt verbergen en zocht hij al zeer gauw het gezelschap van andere nomadenmuzikanten op. Gogol Bordello was geboren, met een allegaartje aan Israeli’s, Bulgaren, Oekraïners, Ieren en dies meer aan boord. (bron: Dominiek Be)






De volgende hitband uit Finland kan weleens Disco Ensemble worden. De actuele single We Might Fall Apart' van het recente album 'First Aid Kit' is een undergroundhit. De band biedt recht-toe-rechtaan energetische emo punkrock van de bovenste plank. Hun tweede album 'First Aid Kit' dat al enige tijd uit is, verschijnt dankzij groot succes in het thuisland binnenkort in gans Europa. Ondertussen maakt dit combo furore op de podia met de vlot meezingbare punkpopparels.





Het Canadese trio Bedouin Soundclash is voer voor fans van The Clash maar ook bijvoorbeeld een Ben Harper. Je vindt hen dus zowel op de podia van punkrock- maar evenzeer jazz- en folkfestivals. Mengen met gemak ska, reggae en dub met vormen van rock. Met hun minimale bezetting van akoestische gitaar, bas en drums maakten ze op hun 'Sounding a Mosaic' (geproduceerd door Bad Brains bassist Darryl Jenifer). Clash-inspired dance beats and rootsy jungle rhythms. (bron: AB)






© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact