Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Women In Rock Festival
zaterdag, 02-12-2006 vanaf 16.00
Sporthal Haestinge, Sint Maartensdijk
vvk: 5 euro, kassa: 8 euro
http://www.tholenrockt.nl
Informatie Bands (4) Wie gingen er (5) Recensies (0)
WOMEN IN ROCK FESTIVAL 2006

Op zaterdag 02 december 2006 organiseert de Stichting Tholen Rockt voor de tweede maal het unieke “Women In Rock” Festival. De locatie is wederom in Sporthal Haestinge te St.Maartensdijk. Het festival zal rond 16.00 uur beginnen. De organisatie is nu zover dat de bands bekend zijn! Hieronder volgt alle informatie:


Als hoofd-act zal de Duitse AC/DC Tribute band “HELLS BELLES” aantreden.
Een band bestaande uit 5 dames die in Duitsland al jaren bekend zijn, maar nu voor de tweede keer in Nederland zullen verschijnen. Alle bekende AC/DC klassiekers zullen de revue passeren. HELLS BELLES is een must voor de echte rockliefhebbers.
Kijk op www.hellsbelles.de om nu al in de stemming te komen.


De Zeeuwse band “LA VENTURA” zal op het Women In Rock Festival hun eerste demo presenteren. Opgericht in 2006 door Erwin Polderman (Orphanage, StringRiot) en zangeres Carla Douw brengen zij stevige melodische rock met gothic en metal invloeden. Niet in ene hokje te plaatsen dus. Voor een eerste indruk kijk op: www.myspace.com/laventura


De band “DELPHIAN” tekende in 2005 een platencontract bij het Finse label Lion Music. Niet de minste band dus. Variërend van melodische en progressieve up-tempo metal tot mysterieuze akoestische ballads, gecombineerd met de heldere zang van Aniek Jansen laten zij een duidelijk ander geluid horen in metalland. Check: www.delphian-metal.nl


"GROOVER" is natuurlijk geen onbekende band meer in de regio.Met hun vrolijke ska/reggae hebben ze al menig zaal plat gespeeld, waaronder 013 en Bevrijdingsfestival Vlissingen. Natuurlijk kan GROOVER dan ook niet ontbreken op het Women In Rock Festival.
Onder aanvoering van zangeres Jolene zal deze 7-koppige formatie, inclusief blazers, voor de swingende afwisseling zorgen. Kijk op www.groover.biz voor meer informatie.


De band "LA GRACE" komt deels uit Rotterdam, maar heeft een Zeeuwse achtergrond, omdat de formatie is gevormd rondom de Thoolse zangeres Annika Boxhoorn. De bandleden studeren allemaal aan het Rotterdams conservatorium en zijn momenteel bezig met hun 1e demo. Deze zal worden gemaakt in samenwerking met producer Hans Eijkenaar (drummer van Anouk). Daarna hoopt de vierkoppige band zoveel mogelijk te spelen. www.lagrace.nl


Ook "THE RIPLETS" is geen onbekende band in Nederland, de drie dames uit Rotterdam hebben al veel optredens gedaan met onder andere Green Lizard en de Heideroosjes. Ook hebben ze een korte tour door de VS gedaan. Na een periode van 7 maanden waarin ze stil hebben gestaan gaan ze nu weer rocken met onder andere een nieuwe plaat. Kijk op www.riplets.com


Ten slotte speelt ook "LOST INSANITY".
De band wist in de 20ste eeuw een goede naam te verwerven met o.a. optredens in Tivoli, De Melkweg, de Nacht van Pinkpop en Noorderlicht.
Een recensie van 3voor12 (februari 2006) omschrijft precies waar de band voor staat: 90's rock met 80's elementen: slepende refreinen, riffs a la Faith No More en galmende solo's die je gedachten doen afdwalen naar The Cure. Met de krachtige stem van zangeres Patricia Boehm komt de muziek goed over op een immer enthousiast publiek. Na tien jaar winterslaap is de Tilburgse meidenband weer compleet tot leven gewekt.
Kijk op http://www.myspace.com/eghttpwwwmyspacecomlostinsanity

De voorverkoop voor het “Women In Rock“ Festival zal eind oktober beginnen.
De kaarten kosten 5euro in de voorverkoop en 8euro aan de kassa. Locaties waar de kaarten in de voorverkoop zijn worden via de website bekend gemaakt.
Meer informatie is te vinden op www.tholenrockt.nl



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact