Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Finale kpvd
zaterdag, 21-04-2007 20:00
Poppodium Bibelot, Dordrecht
5,50 Euro
http://www.bibelot.net
Informatie Bands (1) Wie gingen er (8) Recensies (3)
Vanavond dan eindelijk de grande finale! De winnaars van de voorrondes en de halve finale strijden om de felbegeerde prijzen!

De deelnemende bands zijn:
Mr. Stevenson, Dordrecht (winnaar 1e voorronde)
Deze Dordtse band brengt een stevig rockgeluid, ondersteund door krachtige, maar gevoelige zangpartijen. Strakke drums gaan samen met creatieve basloopjes en stevige gitaarpartijen. Mr. Stevenson staat dus zeker garant voor een spetterende podium performance!

X-Tinxion, Dordrecht (winnaar 2e voorronde)
Snelle drums, strakke riffs, een pompende bas en te gekke leadpartijen, dat is X-Tinxion uit Dordrecht. De band brengt oldschool thrashmetal, met als grootste invloed het in de thrashmetalwereld bekende Bay Area, waar onder andere bands als Metallica en Megadeth vandaan komen. In 2005 kwam de band met hun eerste plaat op de proppen, met de titel ‘Twisting the Knife’. Na een wisseling van de zang heeft de band nu hun geluid gevonden, waarmee ze zoveel mogelijk hopen te kunnen spelen.

Down Under, Breda (winnaar 3e voorronde)
Down Under ontstond in 2005 in Breda. De band vertrekt vanuit funkrock, maar mixt dit met duidelijke hardrock invloeden en heel af en toe een vleugje symfo. Je hoort in hun muziek invloeden terugkomen van bands als The Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Deep Purple, Pearl Jam en Incubus. Begin 2006 was de eerste demo-cd van Down Under een feit en dit najaar zijn ze druk met een nieuw op te nemen EP, die begin volgend jaar zal moeten verschijnen.

Groover, Bergen op Zoom (winnaar 4e voorronde)
Groover is in 2003 opgericht in Bergen op Zoom. Deze ska/reggaeband heeft heel wat bandwisselingen gehad, maar dat heeft Groover er niet van weerhouden om een aantal grote optredens te verzorgen. In het verleden speelde de band onder andere op het Bevrijdingsfestival van Vlissingen en in de Tilburgse poptempel 013. De band nam zelfs een single op bij ‘Ochtendhond Platen’, en sinds dien stromen de aanbiedingen voor optredens naar eigen zeggen binnen.

..........? (winnaar halve finale)



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact