Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Pro Pain
vrijdag, 04-07-2003 Zaal open 21.00
Het Bolwerk, Sneek
VVK/CJP: € 11,- Kassa: € 12,-
http://www.hetbolwerk.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (11) Recensies (5)
Extra show Pro Pain, support = Violent Solutions & Friese act

Groot in de scene, bekend vanwege hun integere, compromisloze muziek en klaar om het seizoen 2002-2003 op gespaste wijze af te sluiten: ‘hardmusic veteran’ PRO-PAIN laat iedereen nou eens zien waar het in de essentie om gaat!

Pro-pain werd in 1992 opgericht door zanger/ bassist Gary Meskil die zich in de loop der jaren heeft bewezen als drijvende kracht achter de band. Pro-pain wordt alom erkend als een van de meest hardwerkende bands in de scene. In de 10 jaar dat ze bestaan heeft de band zeven studioalbums uitgebracht, waarbij Pro-pain zelf de regie ter hand neemt. Zo is de nieuwste cd Shreds of Dingnity (die vorig het levenslicht zag) door de band zelf opgenomen en geproduceerd in de eigen Sarasota Florida studio. Ook de optredens worden door de band eigenhandig in de steigers gezet.

De muziek van Pro-pain wordt gekenmerkt door de degelijke gitaarriffs, machinale ritmes en het rauwe stemgeluid van Gary Meskil (“zanger Pro-pain zingt niet maar raspt”, luidde ooit eens de kop van een recensie).Pro-pain klinkt dan ook altijd actueel. Voor de fans van volledigheid hier nog even de opsomming van hun albums:

1. Foul Taste of Freedom
2. The Truth Hurts
3. Contents Under Pressure
4. Pro-pain
5. Act of god
6. Round six
7. Shreds Of Dignity




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact