Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Rock & roll meeting
zaterdag, 28-07-2007
wilhelminaplein, eindhoven
Gratis
Informatie Bands (2) Wie gingen er (20) Recensies (5)
Tot 1998 was de Rock 'n' roll Meeting een jaarlijks terugkerend feit. Elk jaar wisten de mannen met vetkuiven en de dames in petticoats van heinde en verre 't Karregat in Eindhoven te vinden. Helaas kreeg de organisatie van de Rock 'n' roll Meetings in 1998 te horen dat ze in de toekomst niet meer in 't Karregat terecht konden. Het pand, waar de meeting tot dan jaarlijks had plaats gevonden, zou namelijk gesloopt worden. Er zijn toen nog pogingen gedaan om het evenement ergens anders onder te brengen, maar dat liep uiteindelijk op niets uit.

Zeven jaar lang is er geen Rock 'n' roll Meeting meer geweest, totdat José Verspaget, de initiatief neemster van het evenement, door een rock 'n' roll-middag de gedachten aan een nieuwe Rock 'n' roll Meeting niet meer kon loslaten. CityDynamiek wilde wel meewerken aan de plannen van José en Rock 'n' roll Meeting 2006 werd een feit. Het werd gehouden op het Wilhelminaplein, gelegen in het centrum van Eindhoven. De bands die toen het podium betraden waren o.a. The Seatsniffers, Rhumba Kings en het Eindhovense Mac Taple.

Het ziet er naar uit dat dit evenement toch weer een jaarlijks fenomeen gaat worden, want ook dit jaar staat dit rock 'n' rollfeest weer op het programma. Deze dag zal Eindhoven weer, net als vroeger, 'Eindhoven rock 'n' roll city' heten. Verwacht wordt dat er die dag ook weer aandacht zal zijn voor de Rock 'n' roll lifestyle. In 2006 vond er op dit gebied een autoshow plaats en was er een kapsalon aanwezig die gespecialiseerd was in vetkuiven.

Het programma van dit jaar is nog niet officieel bekend gemaakt, maar op de concertagenda van de Eindhovense rockabilly band Bang Bang Bazooka zien we de Rock 'n' roll Meeting al wel vermeld staan. Het zou niet verwonderlijk zijn als deze band ook echt op het podium gaat verschijnen die dag. Ze zijn sinds 2005, na tien jaar afwezigheid, weer 'alive and kicking' en komen net uit de studio waar ze een geheel nieuw album hebben gemaakt. Onlangs is bekend gemaakt dat de titel van dit album 'Hell Yeah!' zal gaan worden.

Nog even de feiten op een rijtje; de meeting vindt dit jaar plaats op 28 juli op het Wilhelminaplein in het centrum in Eindhoven. De toegang is gratis. Wanneer het volledige programma bekend gemaakt wordt, zal 3VOOR12/Eindhoven hierover meer berichten



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact