Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Citizens patrol, sunpower, gewapend beton, sniffin glue
zondag, 16-09-2007 16.00
Mukkes, Leeuwarden
6
http://www.crucialattack.nl
Informatie Bands (4) Wie gingen er (21) Recensies (7)
De eerste band van de avond is Sniffin Glue en deze Duitse punks spelen furieuze hardcorepunk, zoals bands als Zero Boys, Necros en Die Kreuzen dat begin jaren 80 deden. Snelle gitaarriffs, pompende drumbeats en boze teksten met een hoog fuck you gehalte. De band heeft eerder dit jaar een LP opgenomen, die binnenkort uitkomt op Play To Destroy Records en het resultaat klinkt erg veel belovend. En nu ze voor het eerst in Friesland spelen, is het tijd om in de pit mee te zingen; we’re Sniffin Glue, fuck you.

www.myspace.com/sniffinggluepunk

Daarna is het de beurt aan Gewapend Beton, die hun optreden in juli helaas op het laatste moment moesten afzeggen en nu dus revanche komen nemen. Gewapend Beton speelt, zoals de naam al doet vermoeden, rauwe punk die doet denken aan bands als Poison Idea, BGK, Discharge en Antidote. En deze Amsterdammers weten hoe dit gespeelt moet worden, want het beukt als een malle. Gewapend Beton is begonnen in 2003 en hebben sindsdien een split LP met de Bakfietsboys uitgebracht en inmiddels is er ook een nieuwe plaat opgenomen. En op 16 september komen deze embryo punx onrust zaaien in Leeuwarden.

www.myspace.com/embryopunx

Sunpower is een punkband uit België en naast de felle muziek die doet herinneren aan bands als Minor Threat en Dead Kennedy’s, hebben deze Belgen gelukkig ook de idealen nog hoog in het vaandel staan, wat blijkt uit teksten van nummers als Swastika Youth, Nothing Changed At All en Nuclear Bombs. En de eerste full length LP van deze heren heet dan ook niet voor niets Something To Say.
Sunpower is begonnen in 2002, in de zomer van de bomaanslagen op Bali, het overlijden van koningin Elizabeth en natuurlijk nog de nasleep van 11 september. Toch is er in het kleine Belgie niet veel verandert en zijn er dus nog redenen genoeg om voor deze Belgische old school punkrockers een band te beginnen. Tot nu toe heeft Sunpower 3 EP’s gemaakt en een full length. Maar later dit jaar gaat Sunpower nog de studio in om een nieuwe plaat op te nemen. Dus je kan voor vanavond ook alvast wat nieuwe nummers verwachten.

www.sunpowermusic.tk

De afsluiter van de avond is Citizens Patrol. Een nieuwe band uit het zuiden van Nederland en deze show in Leeuwarden is de releaseshow voor hun debuut EP Sick Routine op Crucial Attack Records. Tevens komt de EP uit op No Way Records in de USA. De snelle hardcore/punk van Citizens Patrol doet denken aan oude NYHC als Antidote en Urban Waste, gemengd met de Spermbirds en een beetje US punk a la Reagan Youth. Of nieuwere bands als Violent Minds, Direct Control of Amdi Petersens Arme. Hoe je het ook bekijkt, Citizens Patrol speelt een heerlijke pot rammelende hardcorepunk!

www.myspace.com/citizenspatrol



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact