concertagenda
et-SKA-tera 5!
zaterdag, 19-04-2008 19:30
Poppodium Bibelot, Dordrecht
5.50
http://www.etcultera.nl/artikel/4012

Informatie Bands (5) Wie gingen er (94) Recensies (22)


Voorverkoop @ Bibelot.net

Op 19 april 2008 organiseert stichting Etcultera haar eerste lustrum. Dan is het namelijk tijd voor et-SKA-tera 5! Het unieke skafeest, dat gekenmerkt wordt door zijn gevarieerde line-up binnen het skagenre en zijn altijd lage entreeprijs, wordt voor de vijfde maal georganiseerd. Ditmaal met een line-up met internationale toppers en Nederlandse bands die in het buitenland aan het doorbreken zijn!

Etcultera presenteert met trots de line-up van et-SKA-tera 5!

De absolute headliner is de Amerikaanse skaband The Toasters. The Toasters begonnen meer dan 25 jaar geleden in New York met het spelen van pure ska en hebben inmiddels tien albums uit. Frontman Bucket kan persoonlijk verantwoordelijk gehouden worden voor de 'third wave of ska' met zijn toonaangevende Moon Ska Records en heeft tegenwoordig het Monolith label dat ska van wereldklasse over de hele wereld uitbrengt. Sinds 1981 hebben The Toasters meer dan 4000 optredens gegeven en als je klassiekers als 'Two Tone Army' en 'Talk Is Cheap' live hoort en het publiek uit zijn dak ziet gaan, dan weet je waarom het er al 4000 zijn!

The Upsessions stonden twee jaar geleden ook op et-SKA-tera en lieten toen al zien wat hun dansbare dirty reggae met het publiek doet. Daarom komen ze nu, met vele shows door heel Europa en een wereldwijd uitgebrachte plaat in hun zak, Bibelot weer even laten horen hoe de beste skinheadreggae band van Europa klinkt!

Het Engelse Once Over maakt skapunk deathcore. Denk aan Madness meets Slipknot. Door hun sterke 'Do It Yourself' attitude heeft Once Over al honderden optredens gedaan in Engeland n door Europa. Met hun teksten schuwen ze politieke issues niet en live is het n dot energie van zes bandleden die helemaal los gaan!

De Rotterdamse band Ollie Q & The Deep Six splitste zich een paar jaar geleden af van het Rotterdam Ska Jazz Ensemble om de zaken creatiever aan te pakken. Ze zijn graag geziene gasten in Nederland en de rest van Europa. Na de afzegging van vorig jaar komen ze nu toch!

De skaklanken tussen de bands n tijdens de skafterparty zullen verzorgd worden door DJ Tin Wish Tin, inmiddels een goede bekende tijdens de et-SKA-tera's. Hij is bekend als DJ van De Melkweg, 013 en Lowlands en maakt er altijd een feest van. Voetjes van de vloer en gn!© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew