concertagenda
The damned, Reactionaries, Monstermash
zaterdag, 14-06-2008 21:00
Iduna, Drachten
15,-
http://www.iduna.nu

Informatie Bands (1) Wie gingen er (12) Recensies (3)


Weer een legende naar Drachtster Poppodium Iduna. The Damned met Captain Sensible. Nog steeds worden er verhitte discussies over gevoerd: was Sex Pistols of The Damned de eerste Britse punkband? Zowat dertig jaar na dato zijn beide bands nog steeds, of alweer 'on the road'. Sex Pistols staat op diverse Europese zomerfestivals en The Damned doet het wat bescheidener aan: op zaterdag 14 en zondag 15 juni is de band respectievelijk te zien in de poppodia Iduna (Drachten) en De Kade (Zaandam).
De groep ontstond in 1976 als punkband en was, na een contract te hebben getekend bij Stiff Records, de eerste punkband die een single en een LP uitbracht. In de jaren 80 was The Damned een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Gothic-stroming binnen de New Wave. In 1984 had de groep een gastoptreden in een aflevering van de televisieserie The Young Ones. Bandlid Captain Sensible had begin jaren 80 een paar solohits met de nummers Wot, Happy Talk en Glad It's All Over. Het nummer In Dulce Decorum werd gebruikt als tune voor de Dominospecial van het televisieprogramma De eerste de beste in de jaren tachtig van de TROS. The Damned debuteerde in 1977 met het album Damned, Damned, Damned.
(bron: livexs & wikipedia)

Supports voor The Damned zijn:
- The Reactionaries uit Belgie met o.a. (ex-) leden van Dead Stop, Justice en Restless Youth)!
- Monstermash uit Sneek met onze eigen Janpunk en Niels van Crucial Attack.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew