Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
The black dahlia murder + cancer bats
donderdag, 05-06-2008 20:15
Tivoli de Helling, Utrecht
€11
Informatie Bands (1) Wie gingen er (3) Recensies (1)
Canada heeft meer in de melk te brokkelen dan lieftallige indierock. Cancer Bats komt op volle punkmetalkracht aangerold om te slopen. Niets minder dan dat. Meer woede, hoger volume en een fikse dot lol - daar draait het om bij Cancer Bats en hun lichtontvlambare mix van hardcore, southern metal en punkrock.

Refused, Black Flag, Led Zeppelin en Down in de blender en je komt uit bij Cancer Bats. De band toerde zich jarenlang een slag in de rondte in Canada en de Verenigde Staten en vergat bijna platen op te nemen. Sinds 'Birthing the Giant' weten we dat Cancer Bats op plaat net zo niets of niemand ontziend knalt als live. 'Hail Destroyer' verschijnt in april en belooft weer een furieus hardcore punkmetalalbum te worden. Naar hun eigen zeggen: "Heavier, pissiger, meer punk dan ooit tevoren." Je bent gewaarschuwd.

Cancer Bats krijgt deze avond gezelschap van het melodische deathmetal/metalcore gezelschap The Black Dahlia Murder uit Detroit, Michigan. Vernoemd naar de onopgeloste moordzaak van de dood van Elizabeth Short - ook bekend als de Zwarte Dahlia - heeft de groep al op Ozzfest en Wacken Open Air succes geboekt. Ook speelde de band samen met Cannibal Corpse, 3 Inches of Blood en Hate Eternal. Geen misselijke namen, maar The Black Dahlia Murder is dan ook niet voor een kleintje vervaard. Zo bewijst ook het nieuwe album 'Nocturnal' (2007) ramvol blast beats and pure snelle deathmetal. Denk Morbid Angel en Carcass met hoge krijsvocalen die tegen een hardcore schreeuw aanliggen en natuurlijk vette grunts en je weet dat je van The Black Dahlia Murder een sensationele deathmetalshow mag verwachten.




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact