Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
The blackout
zaterdag, 27-09-2008
Melkweg, Amsterdam
€12,- exc lidmaatschap
http://melkweg.nl/artikelpagina.jsp?artikelid=95397&disciplineid=muziek
Informatie Bands (1) Wie gingen er (4) Recensies (2)
Na de Lostprophets dient zich de volgende posthardcore band uit Wales aan die zich kan meten met de grotere bands in het posthardcoregenre. The Blackout is volgens Iron Maidens Bruce Dickinson het beste wat het geboorteplaatsje Merthyr Tydfil van de bandleden in het genre heeft voortgebracht.
Niet zo gek als je nagaat hoeveel andere bands in dat genre van oorsprong uit het plaatsje komen. Daarbij zou Bruce waarschijnlijk hetzelfde gezegd hebben als de band uit bijvoorbeeld Washington zou komen, de plek waar de roots van het genre liggen. Waar het om gaat is dat de band één van de veelbelovende nieuwkomers is in het ruigere muzieklandschap.
Onder andere het Britse blad Kerrang! nomineerde The Blackout voor ‘The Hottest New Bands on the Planet!’ en de ‘Best British Newcomers Award!’.
Na de EP ‘The Blackout! The Blackout! The Blackout!’ heeft de band de eerste volwaardige schijf getiteld ‘We Are The Dynamite! uitgebracht. De schreeuwende titels spreken voor zich, want schreeuwen kunnen de heren. Ijzingwekkend door merg en been zelfs, terwijl de gitaarriffs en de beukende ritmesessies voor de rest van het muzikale geweld zorgen zonder de sterke melodielijnen ook maar één moment uit het oog te verliezen. Wie uit al dat geschreeuw en gebeuk de teksten nog weet te volgen ontdekt daarin bovendien een flinke portie humor. Dat wordt een explosief avondje, gezien de gevaarlijke combinatie van vlammend hardcoregeweld en uit puur dynamiet vervaardigd materiaal.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact