Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Hardcore-punk gloppe leeuwarden
zaterdag, 29-08-2009 20.00
De Gloppe, Leeuwarden
5 Euro, prikkie voor deze tourende bands!
http://www.crucialattack.nl/shows
Informatie Bands (2) Wie gingen er (16) Recensies (0)
Op vrijdag 29 augustus is er een hardcore/punk avond in de Gloppe te Leeuwarden georganiseerd door Stichting Not Just Words. De eerste band van de avond zijn de Straight A’s, een Friese hardcore band geïnspireerd door bands als Warzone, No Warning en Integrity. Eind september verschijnt de 2e EP getiteld No Light op Crucial Attack Records (onderdeel van Stichting Not Just Words). Hier in de Gloppe dus alvast een voorproefje, waar de Straight A’s zullen doen waar ze bekend om staan: een harde set spelen, waarin in 15 minuten alles wordt gegeven.
Daarna is het de beurt aan Loud & Clear uit Belgie. Dit begon als een sideproject van leden van Dead Stop en Justice, om snelle straight edge hardcore te spelen, zoals in de jaren ’80 gebeurde door bands als Youth Of Today, The Abused en Straight Ahead.
De derde band van de avond, Common Cause, speelde eind 2006 ook al een solide set in de Gloppe. Nu komen de mannen uit Oslo, Noorwegen weer terug met een nieuwe full length op zak, die zojuist verscheen op Powered Records. Hardcore met oprechte, maatschappijkritische teksten, die zich vertalen in nummers als Reflection And Change en No Life To Live.
De laatste band komt ook uit Belgie, maar dit keer komen de invloeden duidelijk uit een andere hoek. Duistere, met metal doorspekte hardcore nummers, die menigeen al omver hebben geblazen. Te denken valt aan bands als Integrity en Cro Mags. Met ook net een nieuwe full length op zak, zal Rhythm To The Madness een knallende set weggeven in de Gloppe, die nog lang zal nadreunen. Aanvang 20.00 uur.

Rhythm To The Madness - www.myspace.com/rhythmtothemadness
Common Cause - www.myspace.com/commoncauseoc
Loud n Clear - http://www.myspace.com/loudandcleareu
Straight A's - http://www.myspace.com/straightas

20.00 5 Euro

http://i72.photobucket.com/albums/i194/nportena/flyer29aug.jpg



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact