Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Texas terri bomb and support
zondag, 23-11-2008 18:30
The Rocktemple, Kerkrade
11 Euro
Informatie Bands (1) Wie gingen er (1) Recensies (0)
Als een dame met een vuurrood kapsel ondeugend naar me kijkt en ondertussen doodleuk een kat opblaast alsof ze de duivel in eigen persoon is, dan heeft ze in ieder geval mijn aandacht. Fantasie? Nee hoor, het is namelijk de hoes van het album 'Your Lips...My Ass!' van de dame in kwestie;

Texas Terri!

Stel je voor dat de broertjes Ramone een heel stout zusje hadden gehad en dat die ook plaatjes was gaan maken. Grote kans dat ze Texas Terri had geheten. Deze Texaanse weet namelijk met een zeer aanstekelijke recht door zee punk rock 'n roll een dijk van een plaat neer te zetten. Het album, geproduceerd door Jack Douglas (Aerosmith, Alice Cooper en Cheap Trick), staat bomvol snelle, eenvoudige gitaartracks die echter moeiteloos de aandacht weten vast te houden. Het geheel is zeker niet te perfect geproduceerd, maar er is gekozen voor een goed en op de vroege underground punk gericht geluid. Daarin valt de rauwe stem van Terri, die het midden houdt tussen Courtney Love en Suzi Quatro perfect op zijn plek. Toch is er tussen al dit serieuze punkwerk ook voldoende ruimte voor humor. Zo is track 14 ('Turn It Off') een hilarische afsluiting van het album, waarbij Terri helemaal ontploft en op de toppen van haar kunnen "Turn it off" schreeuwt. Zeker net de nieuwe Frans Bauer gehoord? Daarvoor zijn al punk juweeltjes als 'Dirty Action', 'Oh Yeah', 'Shake Appeal' (jawel, de man als sex object) en de Thin Lizzy cover 'The Rocker' ( dat haar lijflied lijkt te zijn) voorbijgekomen.

Aan duidelijkheid laat Texas Terri Bomb! niets te wensen over. Gewoon inpluggen en raggen met die hap, lijkt het devies te zijn. Vraag is alleen: wanneer kunnen we deze dame in onze contreien aan het werk zien? (by Frank D.)



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact