Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Fuel club xl; o.a. stinky lou & the goon matt; rock n roll adventure kids, the dead letters en the h
vrijdag, 28-11-2008 zaal open 19.30, aanvang 20.30
013, Tilburg
10 euro plus 2,15 servicekosten
http://www.013.nl/event/2619_the_fuel_club_xl_stinky_lou_and_the_goon_mat_rock_n_roll_adventure_kids
Informatie Bands (1) Wie gingen er (1) Recensies (1)
Fucking vette bluespunk..
8 bands voor n tientje:

The Fuel Club is refueled en pakt in onze jubileummaand gelijk groter dan ooit uit.
Als het maar vunzig en hysterisch klinkt, da’s ongeveer het motto van Voodoo Rhythm Records. Met een albumtitel als ‘Show Me Your Tits’ en een in deze context ook wel vrij suggestieve bandnaam voldoen Stinky Lou and the Goon Mat ruimschoots aan deze criteria en was het een makkie om de krabbel van labelbaas Reverend Beat-Man onder het contract te krijgen. Stinky Lou and the Goon Mat zijn de meest trashy variant binnen de categorie John Lee Hooker, RL Burnside, Black Keys en Jon Spencer. Stinky Lou steelt de show met een bezemsteel en een wastobbe als bas en The Goon Mat vormt met zang, drums en gitaar al een band op zich, maar desondanks is de hoofdrol weggelegd voor Lord Benardo op de smoelschuif, voor de ultieme bluesy twist.

Minstens zo prettig gestoord is het Amerikaanse Rock ‘n’ Roll Adventure Kids. Niet voor niets heet hun meest recente album ‘Live On Bezerkeley Radio’, met de nodige spot richting hun woonplaats Berkeley. Daar hebben ze platen van Bo Diddley, Hasil Adkins en Screamin’ Jay Hawkins in de kast staan. Onvermoeibare hillbilly country punkers die deze avond hun gloednieuwe album in vijf (!) verschillende kleuren vinyl aanbieden.

In Luik maken ze niet alleen lekkere wafels, The Experimental Tropic Blues Band bakt ze met minimale ingrediënten ook bijzonder bruin. Zonder bassist serveren Boogie Snake en Dirty Wolf op gitaar en Devil D’Inferno op drums hun psycho boogie blues op een manier waar Jon Spencer jaloers op zou kunnen worden. Heet nieuws: het focusland voor de komende editie van Eurosonic is België, The Experimental Tropic Blues Band is een van de afgevaardigden die door het land naar Groningen gestuurd zullen worden.

Dat bassisten overbodig zijn, daar zullen The Hummingbirds het volmondig mee eens zijn. Verwacht van dit Brabantse gezelschap net als hun Belgische soulmates van hierboven dan ook geen geluidstonen beneden de 200 Hertz. Bereid je wel voor op rammelende, overstuurde, dynamische, opzwepende punkblues, gebracht door drie oude rotten met een jonge honden-attitude.

Over jonge honden gesproken: The Death Letters zijn Victor en Duende van 16 en 17 jaar. Twee piepjonge gastjes uit Dordrecht die in een White Stripes-bezetting muziek van ver voor hun tijd nieuw leven inblazen. John Lee Hooker, The Ramones en Hank Williams kennen voor het tweetal geen geheimen meer. The Death Letters zijn onlangs vastgelegd voor een show op Noorderslag 2009, het zoveelste bewijs dat we hier met een belofte voor de toekomst te maken hebben.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact