Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Spitback fest Gewapend Beton
zaterdag, 28-03-2009 15:00
De Gloppe, Leeuwarden
6euro
Informatie Bands (6) Wie gingen er (35) Recensies (13)
28 maart spitback fest

Gewapend Beton :www.myspace.com/embryopunx
Manu Armata :www.myspace.com/manuarmata
INTOXICATION :www.myspace.com/intoxicationpunx
Fed By Trash :www.myspace.com/fedbytrash
MG=MW : www.mygirlfriendismyweapon.nl/
sparkys revenge : www.sparkysrevenge.hyves.nl
Planet Eyelash :www.myspace.com/planeteyelash
SWIMorDROWN : www.myspace.com/swimordrownhc
Malevolence :http://www.myspace.com/malevolencesneek

gloppe

leeuwarden

6euro





Spitback fest in de Gloppe


LEEUWARDEN – Op zaterdag 28 maart is muziekcafé de Gloppe in Leeuwarden het punk- en hardcorehoofdkwartier in Friesland. Bands van diverse pluimage staan op het podium: Gewapend Beton, Manu Armata, Intoxication, Fed by Trash, MyGirlfriend=MyWeapon, Planet Eyelash, Sparky’s Revenge en Swim or Drown. De deuren gaan open om 15:00 en de entree is slechts 6 euro.







Sinds haar oprichting in 2003 heeft het Amsterdamse Gewapend Beton een enorme groei door gemaakt. Vanuit het niets en bestaand uit dertienjarige jochies is de band uitgegroeid tot een van Nederlands meest gerespecteerde punkbands. Niet voor niets heeft de succesvolle formatie al een handvol (demo-)cd’s op haar naam staan. Demo ‘Embryo Punk’ uit 2003 werd in 2005 opgevolgd door de split ‘Nederpunk gaat door’. De band zelf ging óók door met hun catchy singalong hardcorepunk, dus in 2007 zag ’17 untill We Die’ het daglicht. De meest recente aanwinst is ‘Empty Batteries’, uitgebracht bij Crucial Attack Records en La Familia Records. De heren staan garant voor een energieke show en hebben iets weg van Poison Idea.



Een van de andere punkbands op het Spitback festival is Intoxication. Deze Friezen zijn in 2005 begonnen en hebben inmiddels een volwaardig album opgenomen. In de tussentijd stond de formatie op de planken met Oi Polloi en Total Chaos. Chickpunkband Planet Eyelash bestaat nog maar kort, maar stond al wel bij 3FM in de studio en in het voorprogramma van UK Subs. De ambitieuze dames doen met hun mix van punk en een beetje grunge zo nu en dan denken aan Bikini Kill. Sparky’s Revenge is in februari 2008 opgericht om simpele punkrock te maken. Met deze rechttoe-rechtaanmuziek stond ze al een aantal keer op het podium en deze maand is er een cd opgenomen.



Naast punkbands spelen er ook hardcorebands op het Spitback festival. MyGirlfriend=MyWeapon combineert het beste uit alle genres en wordt muzikaal vergeleken met The Dillinger Escape Plan en Poison the Well. De groep stond op het podium met Textures, speelde in bekende zalen, zoals Vera en P60, en op het Noordschokfestival. Fed by Trash uit Leeuwarden omschrijft zichzelf als een “highspeed hardcore punk machine”. Live geven de muzikanten twintig minuten lang alles wat ze in zich hebben en overtuigen hiermee hun publiek. De Harlingse hardcoreformatie Manu Armata is opgericht in 2007 en heeft sindsdien de nodige podiumervaring opgedaan. Ook hebben de mannen zichzelf een aantal maal in de studio opgesloten, met goed resultaat! Swim or Drown speelt hardcore in de traditie van Madball, Terror en Born from Pain.







Tekst: Arina Banga






© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact