Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
SKATAK - The Beat + Mark Foggo
vrijdag, 16-10-2009 Zaal open: 20.30 - Aanvang: 21:00
Atak, Enschede
VVK 12,50 Entree 15,00
http://www.atak.nl/agenda/oktober/2275
Informatie Bands (2) Wie gingen er (5) Recensies (0)
SKATAK: The Beat + Mark Foggo
Mark Foggo CD release + The Beat (UK)
Op vrijdag 16 oktober wordt het een vrolijke boel in Atak: met twee legendarische ska artiesten zal de aankomende editie van de vaste skaparty SKATAK er een worden om niet te missen: 80's legende The Beat - bekend van onder meer de hit Mirror in the Bathroom - zullen een goed feest opstarten, waarna vaste Atak bezoeker Mark Foggo de dampende menigte zal laten voortdenderen!


Mark Foggo is al jaren kind aan huis in Atak. Vele honderden ska-liefhebbers gingen in Atak al uit hun dak op de spetterende en opzwepende muziek van de al jaren in Nederland residerende Engelsman. En nu komt hij dus nog een keer een fijn feest bouwen!
Dit gegarandeerde feestnummer wordt voorafgegaan door een optreden van een minstens zo bijzondere act:

The Beat komt naar Atak! Deze skalegendes, om onduidelijkheden met een Amerikaanse band te voorkomen ook wel The English Beat genaamd, waren in 1979 verantwoordelijk voor een schokgolf aan dansende ska-menigtes. De band werd in Birminghanm opgericht door diverse briljante muzikanten, waaronder Andy Cox en David Steele, die later Fine Young Cannibals oprichtten, de in de Rock&Roll hall of fame opgenomen Dave Wakeling, en saxofonist Saxa, die samen speelde met o.a. Elvis en The Beatles!
Later richtte Dave de succesvolle band General Public op, met leden uit o.a. The Specials, The Clash en Dexy’s Midnight Runners. In 1995 scoorden zij een dikke hit met het nummer "I'll Take You There" van het album "Rub it Better."

Halverwege de jaren '80 ging de bandleden elk hun eigen weg, om pas in 2003 voor een reünie weer bij elkaar te komen. Het enthousiasme waarmee dit optreden werd onthaald, zette Ranking Roger ertoe aan om weer te gaan touren als The Beat, met een groot deel van de originele leden én zijn eigen zoon Matthew Murphy (ook wel Ranking Junior genoemd). Vanavond komen ze in deze bezetting naar Atak en laten je horen dat The Beat goes on!!!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact