Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Sham 69
zaterdag, 19-12-2009 20:15
Melkweg, Amsterdam
13 euro + lidm
http://www.melkweg.nl
Informatie Bands (2) Wie gingen er (13) Recensies (1)
Dubbelconcert van de invloedrijke Oi!/streetpunk band Sham 69 en de cd-presentatie van de ‘hardest working man in ska business’ Mark Foggo.

In de punkmuziek zijn er tientallen zijtakken te vinden. Zo is er Oi!, een substroming die veel gebruik maakt van zogenaamde shout-alongs. Met dank aan Sham 69 werd het genre enorm populair aan het einde van de jaren zeventig. De band werd in 1976 opgericht in het Zuid-Engeland opgericht. Na meerdere pauzes en break-ups is Sham 69 weer actief. Gitarist Dave Parsons heeft drie nieuwe mannen aangetrokken en is klaar voor de strijd.
Samen met de even indrukwekkende Mark Foggo delen ze vanavond het podium. De Engelsman is een ware muziekliefhebber, want toen hij slechts veertien jaar was begon hij al met zijn eerste bands. In 1979, na een aantal jaren met verschillende bands in Engeland en Europa gespeeld te hebben, verhuisde hij naar Nederland en België. Hij heeft ondertussen honderden optredens op zijn naam staan en is met zijn band één van de drukst bezette skabands die er rondloopt. Dit wordt gegarandeerd een dynamische en onvergetelijk optreden, want het wordt allemaal extra aangedikt vanwege de cd-presentatie.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact