Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
UK Subs, Vibrators, Nakse Bananen
zaterdag, 16-01-2010 20:00
Iduna, Drachten
12,-
http://www.iduna.nu/new/index.php?iduna=agenda&id=961
Informatie Bands (2) Wie gingen er (46) Recensies (18)
zaterdag 16 januari 2010:UK Subs (uk)
The Vibrators (uk)
Die Nakse Bananen (nl)

open 20:00
start 20:30

entree 12,-
1977, staat voor velen in het geheugen gebrand als het jaar van Star Wars, het overlijden van Elvis en natuurlijk de eerste punkgolf die vanuit Groot-Brittannië aan kwam waaien. The Sex Pistols en The Damned openden snel de deuren voor collegabands als UK Subs. Het duurde echter tot 1979 dat hun eerste single 'Stranglehold' uitkwam. Het werd meteen een hit en het album ‘Another Kind Of Blues’, waar het nummer op stond, staat te boek als een van de best verkopende punkalbums ooit. Vele tijdgenoten gooiden de handdoek in de ring en pakten die pas weer op na het rinkelen van de kassa. UK Subs zijn stug doorgegaan, al dan niet in wisselende bezetting, maar nog altijd met de onvermoeibare zanger Charlie Harper. Originele bassist Alvin Gibbs en gitarist Nicky Garratt maken sinds een jaar weer deel uit van UK Subs.

Een beetje zichzelf respecterende punkband heeft natuurlijk een provocerende – of op zijn minst opvallende – bandnaam. The Vibrators is daar een goed voorbeeld van. Evenals hun genre-genoten van The UK Subs zijn ook deze oerpunkers van het eerste uur punk as fuck. Ian 'Knox' Carnochan, bassist Pat Collier, gitarist John Ellis en drummer John 'Eddie' Edwards zijn schuldig aan de oprichting van de auditieve trillende surrogaten van het mannelijk geslachtsdeel, al in 1976 om precies te zijn. Sindsdien heeft de band een flink aantal eh, hoogtepunten beleefd en veroorzaakt. Tegenwoordig toeren The Vibators nog maar met z’n drieën, met Ian Carnochan en John 'Eddie' Edwards als enig overgebleven origineel, eh, lid. Als discografisch wapenfeit heeft de band een CD vol met punkcovers uitgebracht: Punk: The Early Years, met daarop onder meer ook de Motörhead-cover ‘Vibrator’. The Vibrators is niet alleen punk as fuck, maar vooral ook cool as fuck!

De Nederlandse support wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact