Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
In defence, cracks in the wall, karel anker en de joden
dinsdag, 29-09-2009 21.00
Little Devil, Tilburg
6 euro
Informatie Bands (2) Wie gingen er (3) Recensies (3)

Recensies door leden

Gepost door: misterbierfust Gepost: 30-09-09 01:34:20
cracks in the wall fucking vet!
karel anker weer geniaal , kapitein iglo moet op vinyl uitkomen
ja en in defence heerlijk!!!! super vette band en binnen 5 minuten zowel mijn tunnel als mijn lip piercing kwijt geraakt


toffe avond
Gepost door: towel Gepost: 30-09-09 09:18:52
Extra vroeg van het werk gegaan om allemaal op tijd te komen. Eerst in Roel's bus naar de Melody Line om de Joden op te pikken. 023 -> 020 is normaal slechts 20 minuten, nu omdat er een druppeltje regen was gevallen 5 kwartier. Toen door naar Utrecht om Karel Anker op te pikken (A2 -> ring Noord -> A27). Ook daar fikse file, maar uiteindelijk een montere Karel mee in de bus.

Toen naar Tilburg. Natuurlijk konden we om onduidelijke redenen niet via de A58, dus over Breda en de A59. Het geouwehoer over de aanstaande USA toer en wat-daar-allemaal-mis-zou-kunnen-gaan van Eye Of Judgement maakte veel goed, en de "Samsterdam" imitatie nog meer. Bij een Shell station de "nieuwe" saté-chips gecheckt en als avondeten één zak weggewerkt.

Tilburg, mooie stad, makkelijk parkeren, en laag parkeertarief. Wat wil je nog meer. Ondanks dat wij veel te laat waren waren (Haarlem - Tilburg was met de twee stops uiteindelijk in spits en regen 3 uur en 53 minuten) hadden Frankie Deny en de Little Devil de zaakjes goed onder controle. De backline stond, ze hadden iemand achter de kassa gezet, In Defence had ondanks alles de voor hen geregelde pizza's in dank aanvaard ;) en Cracks in the Wall ging gelijk los.

Omdat ik de kassa had overgenomen heb ik het alleen maar van de "verkeerde kant van de deur" meegemaakt. Klonk goed, mega-aardige gasten, solide setje zou ik zeggen. Karel Anker en de Joden - ik vond het een mooie potpourri van hits en classics met topics als Geert Wilders en natuurlijk de evergreens "Ouwe lullen meten weg" (origineel van Ab van der Laak en de Dixo wankers) en Bob F's "Poep in je hoofd". Maar het Tilburgse publiek nog niet.

Toen In Defence. Grappig om een band te zien spelen waar je zelf ooit in zat. Grappiger vond ik de opening "We like Agnostic Front, I am the only original member, we're in it for the money, not for the music and certainly not for the message, and we are filthy rich", die de toon zette. Muzikaal zat het allemaal wel snor, maar de tweede helft vd set was een stuk "interessanter" (door beter drumwerk, snufjes metal) dan de eerste solide helft. Veel "krakers" kwamen voorbij, "No wars but Star Wars", "Hardcore is dead but I am not", "Boomboxcrew", "Get Mock", "Call More Dudes", "Garbage In Garbage Out", "All hail The Taco Avenger" en een mooi afsluiter met "Rise Above" als enige cover in de set.

De pak 'em beet 35 aanwezigen (inclusief de andere bands) gingen zowaar nog "los". En ik vond het geniaal om Ben Crew weer te zien, the hardest working frontman in hardcore.

Anyway, Tilburg bedankt, Cracks In The Wall bedankt, Little Devil bedankt.

Vanavond herkansing in de OCCII en morgen in Zwolle. Go check them out!

(OCCII line up vanavond 30/09:
21.30 uur Karel Anker en de Joden
21.45 uur Birds Of A Feather
22.15 uur Karel Anker en de Joden
22.30 uur In Defence
en bij veel succes
23.15 uur Karel Anker en de Joden)
Gepost door: lennaert Gepost: 01-10-09 23:39:59
vetttt
in defence vette band!!
kaerl ange was ook weer lache
cracks blijft ook een toffe band!

al met al mooie avond



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact