Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Caliban (de) + raised fist (se)
(AFGELAST)
zaterdag, 08-05-2010 19.00
Watt, Rotterdam
€15,-
http://www.watt-rotterdam.nl/23-629-Caliban_DE_Raised_Fist_SE
Informatie Bands (2) Wie gingen er (3) Recensies (1)
Caliban (DE) + Raised Fist (SE)
+ SUPPORT
Open19.00 u.Entree15,00 Euro (excl. vvk)Tickets
Tickets Foto's


Bandwebsite »
Myspace »
Ondanks hun jonge leeftijd worden de vijf van Caliban nu al genoemd als veteranen van de Europese metalcore scene. Hun Slayer-eske gitaargeluiden met een emotioneel kantje zetten met elke nieuwe cd een stapje dichter richting melodie en harmonie, zonder daarbij hun hardcore-en zware metal roots te verloochenen.

Het quintet Never Again werd gevormd in 1997, niet lang daarna veranderden ze hun naam in Caliban. Een demotape met 2 liedjes hielp om hun eerste platencontract af te sluiten bij het hardcore label Lifeforce Records en ze brachten hun eerste EP met de naam Caliban uit in 1998. Hun eerste studioalbum “A Small Boy And A Grey Heaven” werd uitgebracht in 1999. Na jaren toeren door Europa als support van bands zoals Morning Again, Earth Crisis en Cro-Mags hebben ze een uitstekende reputatie gewonnen in de Duitse hardcore wereld.

De Caliban metalcore-trein is lekker doorgedenderd en inmiddels heeft de band alweer haar zevende album uitgebracht. ´Say Hello To Tragedy´ in augustus 2009 uitgekomen, is een stevig album met alle bekende ingredienten+ Bruut, hard én melodieus.

De jongens van Raised Fist haalden de naam van hun band uit één van de lyrics van Rage against the Machine en lieten zich zich muzikaal inspireren door bands als Gorilla Biscuits, Youth of Today en Wide Awake. Ze blijven maw trouw aan old-skool hardcore en dit zetten ze in de verf met hun politieke boodschap en energievolle optredens met superstrakke ritmesectie.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact