concertagenda
Dropkick Murphys + Roger Miret & the Disasters + Frenzal Rhomb
(UITVERKOCHT)
woensdag, 25-02-2004 aanvang: 20.00 uur
013, Tilburg
€20,- + €3,20 servicekosten

Informatie Bands (3) Wie gingen er (65) Recensies (19)
Twee jaar geleden zorgden The Dropkick Murphys voor een succesvolle show tijdens het International Folk Festival. Het publiek was werkelijk uitzinnig. Het aanstaande concert van de 'celtic punkers' is nu al bijna uitverkocht! The Dropkick Murphys zag het daglicht in 1996. Met muzikale wortels in de sound van The Clash, The Pogues, AC/DC, en Stiff Little Fingers (en zeker ook the Dubliners) creëerden de Ieren uit het Amerikaanse Boston een uitermate energiek geluid.
Vol met vaart en de vocale wisselwerking tussen Al Barr en Ken Casey zijn de andere handelsmerken van Dropkick Murphys. Het lukte in 2002 ook om een show op St. Patrick’s Day in te blikken. En hoe. ‘Live’s On St. Patrick’s Day From Boston’ is een perfect document om je een (muzikaal) beeld te geven wat je kunt verwachten, mocht je de band niet kennen. ‘Sing Loud Sing Proud’ en ‘Blackout’ zijn sterke rockalbums met de beroemde Ierse invloeden en voor een deel opzwepende punkelementen.


Met The Disasters maakt Agnostic Front-stemband Roger Miret de muziek dat hem het meest heeft beďnvloed: punk met een injectie rock. The Disasters klinkt dan ook als een melange van Sham 69, The Dictators, The Clash en Cock Sparrer.

Het Australische Frenzal Rhomb heeft door hun erg leuke, humorvolle website en artwork een cartoonesk imago. Toch maken ze pure maar satirische punkrock. Soms met een vleugje ska en soms met het fijne Bad Religionsyndroom. Hun zesde album ‘San Souci’ verscheen op het befaamde Fat Wreck Chords. Met het fantastische nummer ‘Russel Crowe’s Band’ met de realistische zinsnede "But at least if we don't get a Billboard top 10 hit, at least we know that Russell Crowe's band is a fucking pile of shit." Ook grappig is hun hilarische versie van de Cat Stevens draak ‘Wild World’ alias ‘White World’.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew