Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Reflections records tour 2011 no turning back + ritual + deal with it + new morality + midnight soul
zondag, 27-03-2011 14.30
W2, Den Bosch
11,- (incl. serv. kosten)
http://www.w2.nl/index.cfm?art_id=10&action=details&iMonth=03&iYear=2011&idPlayDates=709
Informatie Bands (4) Wie gingen er (8) Recensies (0)
Het Nederlandse hardcore-instituut Reflections Records geldt als kwaliteitslabel met een neus voor talent en onvoorwaardelijke toewijding. Vandaag presenteren vijf labelgenoten hun beste materiaal.
• www.reflectionsrecords.com

NO TURNING BACK
www.myspace.com/noturningbackhardcore
Niet alleen in Nederland voert No Turning Back de hardcorescene aan, de Noord-Brabantse groep doet dat na bijna vijftien bestaanjaren ook op internationaal niveau. De kwaliteitsreleases en werkethiek zorgden ervoor dat de band honderden shows deed en letterlijk de wereld rondtoerde. Met een combinatie van snelle New York hardcore, vette breakdowns en meeschreeuwrefreinen staat de band garant voor shows die barsten van de energie. Daar zal het nieuwste album Take Control zeker aan bijdragen.

RITUAL
www.facebook.com/ritualeurope
Ritual komt uit Nordrhein-Westfalen en geldt sinds de release van Beneath Aging Flesh And Bone als de hardcorebelofte van Duitsland. In de sound van de band spelen The Hope Conspiracy, Refused en Unbroken voorname rollen. Zoveel blijkt ook uit de onlangs verschenen EP Kissing Pavement. Maar van jatwerk is geen sprake. Met een spel van melodieën, songstructuren en emoties creëert de groep een geheel eigen sound.

DEAL WITH IT
www.myspace.com/dealxwithxit
Het nieuwste album van Deal With It werd vernoemd naar Eyjafjallajökull, de IJslandse vulkaan die in het voorjaar van 2010 het nieuws beheerste. De muziek van de Britse crossoverband is minstens zo vurig en onstuimig en legt links met Cro-Mags, Leeway en Breakdown. Een enorme portie tourervaring en een buitengewoon energieke frontman zorgen samen voor knallende liveshows.

NEW MORALITY
www.myspace.com/newmoralityhc
New Morality verwierf bekendheid met debuutplaat Fear Of Nothing. Het album bevat een door New York hardcore geïnspireerde sound in de geest van Killing Time, Yuppicide en No Turning Back. Onder leiding van drijvende kracht Jonne Balster zette de Arnhemse band zich met een grote reeks shows ook live op de kaart. Vervolgplaat No Morality staat gepland voor de zomer.

MIDNIGHT SOULS
www.myspace.com/midnightsoulsneversleep
De uit Antwerpen afkomstig band Midnight Souls bestaat pas sinds 2009, maar speelde al met internationale namen als Defeater en The Hope Conspiracy. De muziek die het vijftal laat horen op de EP Colder sluit aan op die acts, maar verwijst ook naar Modern Life Is War en American Nightmare. Scherpzinnige hardcore dus, vol emotie en oprechtheid.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact