Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Madball +5
vrijdag, 25-03-2011 19:00
Iduna, Drachten
18,- vvk / 22,- deur
http://www.iduna.nu/#madball
Informatie Bands (6) Wie gingen er (15) Recensies (0)
Precies een jaar nadat Agnostic Front Iduna op zijn kop mocht zetten komt op 25 maart de Rebellion Tour naar Drachten toe. Deze tour bestaande uit de bands Madball, Born From Pain, Trapped Under Ice, Wisdom in Chains, All For Nothing en Devil in Me zal voor Nederland een exclusieve show in het Drachtster poppodium geven.

Madball is een hardcore punkband uit New York die in 1989 werd opgericht. Zanger Freddy Cricien is de halfbroer van de hardcore legende en zanger van Agnostic Front; Roger Miret. Dankzij zijn grote broer kwam Cricien meer in de picture: op 7-jarige leeftijd sleepte Miret hem al mee het podium op en overhandigde hem de microfoon.
Madball maakt typische old school New York hardcore in de stijl van Agnostic Frost en Sick Of It All. De band trad verschillende keren op in Nederland, en zijn nu terug voor de Europese release van het album Empire.

Born From Pain is een Nederlandse band die is opgericht in 1997. Samen met Backfire en No Turning Back vormen zij de ‘heilige drie-eenheid’ van de Nederlandse hardcore.
In 2002 kwam hun eerste album ‘Reclaiming The Crown’ uit, deze werd enthousiast ontvangen en er volgde een Europese tour met de hardcore veteranen Hatebreed. Born From Pain wordt hier qua bandgeluid ook veelal mee vergeleken. De definitieve doorbraak voor deze band kwam in 2005, na het album ‘In Love With The End’. Na dit succes stond de band als voorprogramma van o.a. Soulfly, Agnostic Frost en Napalm Death en werden er meerdere (internationale) tours ondernomen.

Afkomstig uit de Amerikaanse havenstad Baltimore komt Trapped Under Ice. Na hun oprichting in 2007, kwam al snel het in 2008 uitgebrachte album ‘Secrets Of The World’ uit. Hierop was rauwe snelle hardcore te horen die deed denken aan de stijl die wordt gespeeld door hun collega’s in New York maar dan wel met een hardere rand die meer doet neigen richting de metal. TUI kon wel eens de toekomst van de hardcore zijn!

Wisdom In Chains is een Amerikaanse hardcore band die is opgericht in 2002. Uniek aan deze band is hun mix van hardcore met punk en Oi! invloeden. In 2003 bracht de band zijn eerste album uit, genaamd ‘Wisdom In Chains’. Waarna o.a. een tour met Sick Of It All in volgde. Recentelijk heeft de band het album ‘Everything You Know’ uitgebracht op I Scream Records waarop naast de al bekende punk en oi! invloeden ook een metal-rand in het bandgeluid is gebracht. Wat je live van deze band kan verwachten is simpel: totale destructie zowel op het podium als in de zaal!

Het Nederlandse All For Nothing werd opgericht in het najaar van 2001. Na een line-up wisseling werd er eind 2005 besloten om verder te gaan als female fronted hardcore band. Dat dit geen windeieren voor de band legde bewezen de jaren die volgden. De band werd getekend door MAD bookings, er werd getoured met bands als Slapshot en in mei 2007 kwam het album ‘Can’t Kill What’s Inside’ uit wat laaiend enthousiast werd ontvangen door de fans en media.

Dat de hardere vormen van Hardcore niet dood zijn in Portugal bewijst de vijfkoppige band Devil In Me. Sinds hun oprichting in 2004 heeft de band al drie albums uitgebracht: ‘Born to Lose’, ‘Brothers In Arms’ en het meeste recente album ‘The End’. Muzikaal valt de band te vergelijken met bands als Comeback Kid, Bane en Strike Anywhere.

De entree voor deze dag zal 18 euro bedragen in de voorverkoop en mochten er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn zullen deze 22 euro per stuk bedragen. De deuren van Iduna openen om 18:30, de eerste band zal om 19:00 het podium betreden.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact