Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Flatfoot 56 en umfm
donderdag, 12-05-2011 19.30
De Kelder, Amersfoort
11,-
http://www.podiumdekelder.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (7) Recensies (3)
Flatfoot 56 werd gevormd in 2000 als trio met de leden Justin, Tobin en Kyle Bawinkel, later voegden ze hier Josh Robieson (doedelzak, mandoline en gitaar) aan toe voor hun sterke folk sound.
“Rumble of 56” werd de eerste demo van Flatfoot, meteen een groot succes. De plaat “That’s OK” kreeg enorm veel airplay in de VS, dit is nog steeds de publieksfavoriet en zorgt altijd voor een feest in het publiek.
In 2004 kwam het eerste album uit, “Knuckles Up”, het best verkochte album van de band dat voor een grote tour door Amerika zorgde. Flatfoot 56 groeit maar door en stond op festivals als Skanksgiving, Sonshine Festival en was onderdeel van de Warped Tour. In 2010 kwam het album “Black Thorn” uit, deze verscheen hoog in de Amerikaanse hitlijsten. Op dit moment zijn ze bezig met nieuw materiaal waar we in Amersfoort van kunnen gaan genieten.
De bezetting bestaat nu uit Tobin Bawinkel (lead vocals, guitar), Kyle Bawinkel (bass, vocals), Justin Bawinkel (drums, vocals), Eric McMahon (bagpipes, guitar, vocals), Adam Christensen (rythm guitar). Een mooie bezetting van een ijzersterke folk punkband met een religieuze boodschap. Flatfoot 56 won verschillende Dove Awards en stond meerdere malen hoog in Christelijke hitlijsten.
Support: UMFM
In tien jaar tijd tourde UNCOMMONMENFROMMARS non stop, ze veroverden hiermee de internationale punkrockscene in Europa. UMFM tourde in 2010 door Japan en Europa en brengen alweer hun achtste album uit genaamd “I Hate My Band”. Albums van deze band werden onder andere geproduceerd door Ryan Green (NOFX, Bad Religion) en Steve Albini (Nirvana, The Pixies). Ze speelden ongeveer 750 shows en deelden het podium met bands als Rise Against, Bouncing Souls, Sick Of It All, No Use For A Name en meer. Een knaller van een support!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact