concertagenda
Atari teenage riot
vrijdag, 28-10-2011
Poppodium Bibelot, Dordrecht
20

Informatie Bands (0) Wie gingen er (9) Recensies (2)
een Duitse Digital Hardcore-band gesticht in Berlijn in 1992. Hun muziek was een sterk linkse reactie op de neonazistische techno die toen erg populair was in Berlijn. Ze creŽerden een eigen geluid waarin ze techno met punkstemmen mengden, dat ze Digital Hardcore doopten. Stichter Alec Empire gebruikte deze term ook als naam voor zijn latere platenlabel.

In de beginjaren telde de groep 3 leden, Alec Empire, Hanin Elias en MC Carl Crack. In 1997 kwam er echter nog een lid bij, Nic Endo. Met Nic, een noise-artiest, werd hun geluid een stuk ruwer. Hun liveshows werden gekenmerkt door aanhoudend geweld, en in 1999 werden alle leden gearresteerd op een anti-NAVO-betoging, de klacht tegen hun werd later echter ingetrokken.

In 2000 splitte de band, en met de dood van MC Carl Crack in 2001 werd de kans op een reŁnie wel erg klein. Alle leden opteerden dan ook voor een solocarriŤre. In januari 2010 werd echter aangekondigd dat de overblijvende bandleden toch een reŁnie zouden houden om een aantal liveshows te spelen© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew