Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
The beat + support & afterparty!
vrijdag, 27-01-2012 21.00
Dynamo, Eindhoven
€ 15.00
http://www.dynamo-eindhoven.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (7) Recensies (2)
Vrijdagavond, tijd voor een feestje, het weekend is van start. Reden genoeg om naar een van de beste feestbands ever te gaan. The Beat speelt in Dynamo. Oldschool Two Tone Ska!

Dynamo en de mensen van BRASS voorspellen dat 2012 de terugkeer gaat brengen op het gebied van Ska, Early Reggae tot Two Tone. Eindhoven heeft altijd een voortrekkersrol gehad in de Nederlandse Ska-scene. De grote jongens van het Two Tone label (Madness, The Specials, Bad Manners en The Beat) zijn weer volop aan het touren, en dat betekent dat Skanken weer toegestaan is.

The Beat stond aan het begin van de 1ste Ska-golf die Engeland en heel Europa in vuur en vlam zette. De coverversie van de Motown Classic “Tears Of A Clown” zorgde voor de grote doorbraak. De eerste plaat "Can't Get Used to Losing You” met dansvloervullers "Mirror In the Bathroom", "Hands Off She's Mine" en "Best Friend" zorgde voor een wereldtour met onder andere The Pretenders, David Bowie, The Clash, The Police, R.E.M en Talking Heads. De band nam samen met vele andere Skabands het nummer “Free Nelson Mandela” op, wat een wereldhit werd.

In 1983 viel de band uit elkaar, wat weer een paar toffe bands opleverde als Fine Young Cannibals, The International Beat en Big Audio Dynamite. De band treedt weer op sinds 2003 en verkoopt in eigen land zalen als The Royal Festival Hall stijf uit. De orginele line-up nam in 2006 een nieuwe plaat op, die raar genoeg nog niet is uitgebracht. De band heeft de afgelopen jaren ook weer getourd in de US als Co-headliner van Reel Big Fish.

www.myspace.com/thebeatofficial

+ Support by: SKALALA (Eindhoven)

Afterparty with ENDLESS MEMORIES deejays spinning the finest selections of Ska, Reggae and Rocksteady!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact