Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Bane, cruel hand, rotting out +1
zaterdag, 10-03-2012 20:00
Iduna, Drachten
11,- vvk / 13,- deur
http://www.iduna.nu/programma#bane--cruel-hand
Informatie Bands (2) Wie gingen er (2) Recensies (0)


zaterdag 10 maart | start 20:00 | € 11 vvk / € 13 deur

- BANE (vs)
- CRUEL HAND (vs)
- ROTTING OUT (vs)
- NEW MORALITY

@ Poppodium Iduna, Drachten

De Amerikaanse Hardcore band Bane zal samen met haar collega’s Cruel Hand en Rotting Out op zaterdag 10 maart aanstaande een optreden in Poppodium Iduna te Drachten geven. Voor Nederland zal dit het enige optreden van de Europese tournee van het drietal zijn.

Vijftien jaar geleden ooit begonnen als zijproject van Converge weet Bane nog immer haar naam hoog te houden als een van de hardst werkende Hardcore punkbands. Met haar oldschool Hardcore, zonder tussenkomst van Metal of Emo invloeden, is Bane een welkome toevoeging aan de hedendaagse Hardcore scene. Heerlijke compromisloze, agressieve Hardcore zonder al teveel poespas er omheen. Hardcore zoals het bedoelt is zoals we dat ook kennen van bands als Slapshot en American Nightmare.
De albums ‘Holding This Moment’, ‘Give Blood’ uit 2001 staan te boek als klassiekers. Live staat Bane als een huis en weten ze een ongeëvenaarde show neer te zetten waarbij het als publiek onmogelijk is stil te blijven staan. Een waar slagveld!

Sinds de oprichting in 2006 heeft het Portlandse Cruel Hand een ongelooflijke groei meegemaakt. Release na release wordt de band beter en met het in 2010 uitgebrachte ‘Lock & Key’ heeft de band definitief haar naam op de internationale hardcore-kaart gezet. Cruel Hand maakt heerlijke Hardcore zoals we die kennen van Madball met een klein Metal randje, zonder dat deze overheerst. Live zit het ook wel snor en heeft de band al meerdere Europese tours op haar naam staan, waaronder die met labelgenoten Have Heart. Een band waarmee Cruel Hand vaak vergeleken wordt.
Op het moment van schrijven is Cruel Hand bezig met een nieuwe EP. Als ze hiermee hun stijgende lijn kunnen continueren kon 2012 wel eens het jaar van Cruel Hand worden. Een band om in de gaten te houden!

Het uit Los Angeles afkomstige Rotting Out heeft met haar net uitgebrachte debuutalbum ‘Street Prowl’ een plaat uitgebracht die het beste van oude en nieuwe hardcore weet te combineren tot een ijzersterk groovend eindresultaat. Niet vreemd dus dat de band in eigen land in korte tijd al een grote naam heeft opgebouwd. Als support van Cruel Hand en Bane gaat Rotting Out het nu in Europa proberen.

Opener voor vandaag is het uit Arnhem afkomstige New Morality.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact