Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Poison idea, Hard Resistance, Hard Charger +3
zondag, 01-07-2012 15:00
De Buze, Steenwijk
8,- vvk / 10,- deur
http://www.buze.nl
Informatie Bands (4) Wie gingen er (8) Recensies (2)


Zondag 1 juli | start 15:00 | 8,- vvk / 10,- deur

- POISON IDEA (vs)
- HARD RESISTANCE (be)
- HARD CHARGER (can)
... - RAT PATROL
- SWIM OR DROWN
- SWINDLE
(naderhand EK finale op groot scherm)

De legendarische Amerikaanse hardcorepunk band Poison idea komt naar de Buze. In 1980 stond deze uit Portland afkomstige band aan het begin van de Amerikaanse Hardcorepunk stroming die we kennen van band als Bad Religion, Bad Brains, Black Flag en Minor Threat. Op onnavolgbare wijze wist Poison Idea het punkgeluid van haar Engelse tegenhanger Discharge te vermengen met de Amerikaanse punksound van die tijd tot Hardcore Punk. Oftewel punkmuziek dat een stuk sneller en agressiever werd gespeeld dan wat tot die tijd door haar grote voorbeelden (ramones/sex pistols/the clash) werd gedaan. De albums "Kings of Punk" en "Feel the Darkness" gelden nog immer als blauwdrukken van de Hardcorepunk, echte klassiekers.

Het voortbestaan leek in 2006 een drastische wending te nemen. Net voordat de band haar nieuwe album "Latest Will & Testament" uit zou brengen overleed gitarist "Pig Champion". De band was er logischerwijs kapot van, maar besloot een paar jaar later gelukkig toch weer de draad op te pakken in een zo goed als nog mogelijk was originele line-up.
Sinds die tijd is de band niet meer in Europa geweest maar gelukkig gaan ze in de zomer een grote Europese tour ondernemen waarbij in Nederland onder andere de Buze aan wordt gedaan!

Mocht je je afvragen hoe legendarisch Poison Idea wel niet is geweest voor de hedendaagse Punk, Metal en Hardcore scene kijk dan maar eens naar de indrukwekkende bandlijst die een nummer van P.I. gecoverd heeft of beïnvloedt is door de band: Turbonegro, Pantera, Machine Head, Ratos de Parao, Kill Your Idols, Wolfbrigade, Nirvana, Zeke, Emperor en nog veel meer!

Supports:
Swindle; hardcorepunk fryslan/grunn
Swim or Drown; hardcore, fryslan
Rat Patrol; punk oet grunn
Hard Charger; Motorhead meets Discharge punk 'n roll uit Canada
Hard Resistance;Thrashy hardcore punk België



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact