Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Splendid + ED
zaterdag, 23-06-2012 open 20.30u, aanvang 21u
Kroepoekfabriek, Vlaardingen
vvk €10 deur €12 met rabopas €11
http://www.kroepoekfabriek.nl/programma/splendid/
Informatie Bands (1) Wie gingen er (2) Recensies (0)
De winter is leuk, maar voor een goed feestje moet je echt in de zomer zijn. De Haagse formatie Splendid snapt dit helemaal en brengt popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock. Zeker live zul je Splendid niet snel vergeten. Een goed begin van je zomer!

Al sinds 2001 is Splendid actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De band is ontstaan uit het samengaan van verschillende Haagse bands die elkaar muzikaal helemaal vonden en hiermee de basis legden voor een samenwerking die tot vandaag inspirerend en succesvol is gebleken. De nodige volle zalen zijn in de tussentijd op hun kop gezet, waarop lovende kritieken vanuit de media volgden. Dat is een gezonde basis om dit jaar aan een nieuw hoofdstuk te beginnen; de band is getekend bij PIAS en het vierde album zal in juni verschijnen. Met ‘Again’ als eerste single wordt de toon al goed gezet.

In juni 2009 kwam het derde album “Life Is Splendid” uit. De eerste single “Higher Ground” werd een radio-hit en ontving goede kritieken en landelijke airplay. De zonnige clip van de tweede single “Mr Clown” heeft in de zomer van 2010 een nummer 6 positie gehaald in de TMF hitlijsten.

Het voorprogramma staat op naam van singer-songwriter ED. Tot een paar jaar geleden was hij frontman van de band Stud Muffins. Daarna werd het even stil, maar de gedachte aan een vast plekje in de muziekwereld liet hem nooit los. In 2010 zegde hij daarom zijn baan op, zette de lease-auto aan de kant en ging terug bij z’n ouders wonen om zich compleet te richten op zijn eerste soloalbum. Het resultaat hiervan is ‘Head, Heart and Hands’. Hierop staat muziek die zowel vrolijk als duister met teksten die licht autobiografisch zijn. Het moge duidelijk zijn dat hij voor 100% voor de muziek gaat. Kom naar De Kroepoekfabriek als je wil weten hoe dat klinkt.

Samen zijn ze het perfecte begin van je zomer! Dus neem een relaxdag in de Kroepoekfabriek met Splendid en ED op 23 juni.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact