concertagenda
G.b.h. (uk) | Die Nakse Bananen + 1
zaterdag, 21-07-2012 20:00
Iduna, Drachten
10,- vvk / 12,50 deur
http://iduna.nu/gbh

Informatie Bands (2) Wie gingen er (12) Recensies (5)

zaterdag 21 juli | start 20:00 | € 10,- vvk / 12,50 deur

GBH (uk)
Die Nakse Bananen
+1

Geen zelfrespecterende punk of metalhead die nog nooit het GBH logo achter op een leren jas, denim vest of t-shirt heeft gezien. Niet voor niets wordt de Engelse punkband GBH gezien als een van de grootste en meest invloedrijke punkbands aller tijden. Op zaterdag 21 juli aanstaande zal de band naar Drachten komen voor een optreden in de Iduna; waar ze in 2009 al eens een legendarische avond verzorgden. De band die sinds 1978 actief is wordt samen met Discharge en The Exploited gezien als een van de pioniers van de Engelse Hardcore Punk ook wel Betonpunk genoemd.

Het legendarische politiek kritische debuut van GBH “City Baby Attacked By Rats” werd zowel goed ontvangen door de punkscene als de metalscene. De plaat klonk hard, kaal en vooral erg snel, waarbij humor zeker niet werd vergeten. De band bracht de afgelopen jaren vele platen uit en tourde de hele wereld rond om de gospel van de “echte” rauwe Britse punk te brengen. Hoewel het bandgeluid zich regelmatig liet kruisen met speedmetal bleef de band trouw aan hun geluid, wat heden ten dage nog steeds bekend staat als de “echte” oldschool punk.

Sinds de oprichting is er in de line-up van de band nog weinig veranderd; vanavond zal dan ook de oer line-up onder leiding van frontman Colin acte de presence geven op het podium van Iduna! Een feest der herkenning met klassiekers als 'Time Bomb', 'Sick Boy' en 'No Survivors' die de punk hebben gevormd zoals deze nu is.

supports worden een dezer dagen bevestigd© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew