Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Rosrock afterparty: honningbarna + duketown helldogs + the skeer
zondag, 06-10-2013 14:30
W2, Den Bosch
7,00
http://bit.ly/17gFrVS
Informatie Bands (2) Wie gingen er (3) Recensies (1)
Het gezelligste festival van Nederland tussen de appelbomen in Rossum, komt een feestje vieren in W2 Poppodium. Natuurlijk hebben we daarvoor echte RosRock bands uitgenodigd en komt Honningbarna (na groot succes op RosRock 2013) speciaal nog een keertje spelen!

Honningbarna

De muzikale injectie aan rock 'n' roll waar het Noorse Honningbarna garant voor staat is er een van ongekend niveau. Deze mannen brengen hun punk attitude met zo'n ongekende energie dat bands als Rage Against the Machine, Gallows en The Hives even naar adem moeten happen. Geen wonder dat de Zweedse sterproducer Pelle Gunnerfeldt, die onder anderen vele jaren betrokken was bij laatst genoemde The Hives, de geboorte van het tweede album van Honningbarna in de gaten houdt.

Het gaat allemaal heel erg snel. Drie maanden na het uitbrengen van de eerste EP, wordt de Årets Urørt prijs gewonnen. Een jaarlijkse band competitie voor ongetekende bands van de Noorse omroep. In ditzelfde jaar verschijnt het eerste album La Alarmane Gå (geluidvan het alarm), waarmee de titel 'beste rock album' wordt binnengesleept bij de 'Spellemannsprisen', het Noorse Equivalent van de Grammy.

De mannen zijn vastberaden de wereld te gaan veroveren, bijvoorbeeld met hun anthem Fri Palestina. Zonder gimmicks of ijdelheid, maar mét pure, rauwe energie en de liefde voor muziek.

Duketown Helldogs

www.facebook.com/TheDuketownHelldogs

The Duketown Helldogs is een Bossche speed rock & roll band, die door hun set heen stomen zonder poespas. De vijf bandleden zijn in de zomer van 2012 bij elkaar gekomen met het idee om flauwe grappen te maken, bier te drinken en ondertussen ook een pot stevige Rock & Roll te gaan maken.

The Skeer

www.facebook.com/TheSkeer

duo heeft tijdens het laatste glazen huis hun bestaansrecht opgedaan door op straat hun rock 'n' roll vibes ten gehore te brengen in de vrieskou. Met niks meer dan een gitaar en een bassdrum speelden de mannen eigen heavy bluesnummers. Met voorbeelden als Robert Johnson en Muddy Waters, mixen ze de jaren '60 rythm 'n' blues met een eigen moderne sound. Anno 2013 staan de mannen met meer gerief op het podium, maar nog steeds geldt als uitgangspunt: Je hebt niet veel nodig om een wall of sound te produceren!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact