Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Slachthuis benefiet: television's most popular art instructors + stabbing device
vrijdag, 27-09-2013 22:00
Valreep, Amsterdam
Donatie
http://www.kraakgroephaarlem.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (1) Recensies (0)
Benefiet voor krakerskosten Haarlems Slachthuis

De gemeenteraad, de voormalig huurders en gebruikers, buurtbewoners en vele andere Haarlemmers betuigden hun steun aan de krakers van het Slachthuisterrein. Hoewel de rechter het verbood, ging het OM toch over tot ontruiming. Nu zitten de krakers zonder pand met hoge kosten, dus organiseren zij onder andere het Slachthuis-benefiet-feest op de Valreep.

Het gekraakte Slachthuis was onderdeel van het Slachthuisterrein, dat middels een ingewikkelde pachtconstructie in handen was van Cobraspen BV, een bekende speculant die onder meer Sugar City in Halfweg bezit. Eigenaar van het terrein is de gemeente Haarlem, die al circa tien jaar met Cobraspen en de buurt in conflict is over wat er met het terrein moet gebeuren. Cobraspen ziet uiteraard overal een melkkoe in, en wilde dus onder andere een megasupermarkt, terwijl de buurt en gemeente zich daar flink tegen verzette. Dit strijdtoneel woekerde al die tijd voort, zonder enig resultaat, behalve een onteigeningsprocedure door de gemeente Haarlem om Cobraspen van het toneel te zetten.

De krakers van het Slachthuis besloten zich hierin te mengen, en het leven terug te brengen op het Slachthuisterrein. Net als de weggepeste, voormalig huurders openden zij in het Slachthuis een oefenruimte en podium voor beginnende en gerenommeerde Haarlemse muzikanten, plus op eigen initiatief ook expositieruimte, een eetcafe en woonruimte.

Na een maandenlang juridisch steekspel, verbood de rechter in Maart 2013 ontruiming van het gekraakte Slachthuis. Niet gehinderd door enige kennis van zaken ging het OM toch tweemaal tot illegale ontruiming over, en droeg het pand over aan de bouwvakkers van Cobraspen BV. De bewoners, gebruikers en symphatisanten van het Slachthuis werden opgepakt en één of twee dagen vastgezet, om vervolgens zonder dagvaarding op straat gezet te worden. Het Slachthuis is nog altijd zonder bestemming, en de krakers opgezadeld met torenhoge (juridische) kosten.

Binnenkort dient het hoger beroep tegen de illegale ontruiming van het Slachthuis.

Zaterdag 27 september vindt er een benefiet plaats bij de Valreep in Amsterdam, waar de bands Television's Most Popular Art Instructors en Stabbing Device gaan spelen. De krakers van het Slachthuis zullen daarnaast een volledig veganistische maaltijd verzorgen voor de liefhebbers. Alle inkomsten komen ten goede aan de woonstrijd in Haarlem.

Kraken gaat door!

Uitgebreidere informatie is te vinden in het feitenrelaas Slachthuis 2002-2013

Meer info over Cobraspen BV: http://speculanten.nl/2012/11/09/het-vastgoeddrama-van-cobraspen-en-luigi-prins/)

Het vonnis van de verboden ontruiming: http://slachthuis.kraakgroephaarlem.nl/?p=141

Wilt u een bijdrage leveren? U kunt ook een bedrag doneren op rekeningnummer 4301100 t.n.v. Axiepot

Voor meer informatie kunt u kijken op:
http://slachthuis.kraakgroephaarlem.nl/



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact