Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Badlands release show
vrijdag, 10-01-2014 20:00
Dynamo, Eindhoven
5
http://www.dynamo-eindhoven.nl/concert/1366/badlands-cd-release-party-the-duketown-helldogs-march
Informatie Bands (3) Wie gingen er (4) Recensies (0)
Er wordt vaak over cult bands gesproken maar dit is vaak onterecht. Badlands is echter een heel ander verhaal.
Net na de millenniumwisseling kwam deze band vanuit het niets op en zette zichzelf en het Bossche streetpunklabel Rebelion Records met hun debuutplaat FALSE GESTURES definitief op de kaart. Recensenten en muziekliefhebbers kwamen superlatieven tekort en de band kreeg al snel een groep trouwe fans. Na de debuutplaat volgde nog twee eveneens goed ontvangen albums en de ster van de band was rijzende. Dit weerhield de band er echter niet van om in 2004 plotsklaps te stoppen.

In 2008 kwam de band kortstondig terug en leverde met hun album WHEN ANGELS ARE CRUCIFIED een van de beste streetpunk platen van het jaar af. Al snel werd echter duidelijk dat frontman Victor niet de behoefte voelde om weer op te treden hij besloot opnieuw de stekker uit de band te trekken. Het boek Badlands leek definitief gesloten.

In 2012 was er echter weer een teken van leven. Victor maakte op een facebookgroep die speciaal was opgericht voor en door Badlands fans bekend weer op te gaan zullen treden en nieuw werk uit te gaan brengen.

Inmiddels zijn er twee nieuwe 7” verschenen die beide goede reviews hebben gekregen en eind 2013 zal de langverwachte nieuwe langspeler ALEXANDRIAN AGE verschijnen. Dit vraagt om een feestje in de vorm van een officiële release show (en tevens de eerste Nederlandse show sinds 2004!!!). Als we Rebellion baas Wouter mogen geloven kreeg hij bij het horen van de opnamens kippenvel over heel zijn lijf, net als bij het horen van de eerste Badlands plaat ruim 12 jaar eerder. Zorg dus dat je deze cultband aan het werk gaat zien, want voor je het weet is het te laat. Badlands is uitermate geschikt voor liefhebbers van Bad Religion, Johnny Cash en melodieuze punkrock.



THE DUKETOWN HELLDOGS
Wat krijg je als je vijf jonge gasten met een voorliefde voor streetpunk en rock ‘n’ roll samen met een paar kratten bier een repetitieruimte in schopt? Juist, THE DUKETOWN HELLDOGS. Deze gasten uit Den Bosch maken kneiter harde rock zonder poespas. Kortom de ideale band om met een biertje in de hand lekker bij mee te blèren.

MARCH
Uit het as van de Bredase punkrockbands New Pokerface en de Patsys is MARCH ontstaan. Deze female fronted punkrock band staat haar mannetje als geen ander en heeft inmiddels de Spaanse Kraag op Breda Barst plat gespeelt. De muziek van dit trio is lekker vuig en ruig en is te vergelijken met bands als The Distillers en Strangelhold. Een prima pot punkrock om de avond mee te starten dus.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact