Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Distortion till deafness met oa DISORDER/DISTURBANCE/ BREAKOUT
zaterdag, 05-04-2014 19:00
Het Bolwerk, Sneek
8 euro
http://hetbolwerk.nl/programma/punkfest-distortion-till-deafness-met-oa-breakout.html
Informatie Bands (2) Wie gingen er (5) Recensies (0)
Het is weer hoog tijd voor een avondje punk. En omdat jullie er eventjes op hebben moeten wachten, maken we er gelijk een mini-festival van! Punkfest 'Distortion 'till Deafness' zal met Breakout, Disorder, Disturbance, Murder Inc en Hangover Generation zijn titel meer dan eer aan doen. Zit je goed? Daar gaan we!

Breakout is een Franse punkband gevormd door een stel goeie vrienden uit Parijs, duidelijk beïnvloed door de street punk van The Unseen, The Partisans en The Restarts. Deze bende aan punkers begon in 2011 te spelen en al snel volgde shows buiten de landsgrenzen. Ook opende Breakout al eens voor Turbo AC's en Krums Bums.

Disorder is een hardcore punkband uit Bristol, ontstaan tijdens de hoogtijdagen van de Britse punkscene. Nu, met terugwerkende kracht, kan Disorder bestempeld worden als een van de vaandeldragers van de punkscene in Bristol. De band kwam op tijdens de golf aan protestpunk en dat bracht ze al snel onder de aandacht van de alternatieve radio. De legendarische Britse dj John Peel omschreef de eerste singles als "shit", toch tourt de band ook nu nog met veel succes!

In het midden van de jaren negentig vormden vier kerels onder de smogsluier van Rotterdam de punkband Disturbance. Punk op de ouderwetse manier gespeeld: met een harde beat en een boodschap! In heel Europa is er een groot aantal optredens geweest, zij aan zij met bands als The Adicts, Exploited en Conflict. Als kers op de taart tourde Disturbance een 10.000 kilometer lange trein-tour dwars dor China!

Hangover Generation komt uit Zwitserland. Het vredige Zwitserland en punk? Jazeker, Hangover Generation weet al een paar jaar de nodige schokgolven door het land van de bergen te brengen. Geen verwachtingen, geen doeleinden: wel afzetten tegen de Zwitserse conformistische samenleving.

Murder Inc is een punkband uit eigen provincie. De groep heeft een aantal verschillende bezettingen gekend die werden aangeduidt met Murder Inc, Murder Inc II en Murder Inc III. De eerste bezetting was nog met een zangeres. In deze samenstelling wordt een nummer opgenomen voor de lp "Punk Live In Brouwershoeck". Van Murder Inc II zijn geen opnames uitgebracht in tegenstelling tot Murder Inc III waarvan tracks op diverse verzamel LP's en Tapes terug te vinden zijn. De groep stopte in 1986... tot er in 2013 plots weer een reünie plaatsvond!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact