Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Uk subs - tv smith
donderdag, 22-01-2015 20.00
Flux, Zaandam
11
http://www.podiumdeflux.nl/event/uk-subs-support-tv-smith/
Informatie Bands (0) Wie gingen er (13) Recensies (1)
UK SUBS is een legendarische Engelse punkband die door de zanger Charlie Harper werd opgericht in 1976. Helemaal in de lijn van de Britse punkrock van de jaren zeventig, zoals The Sex Pistols en The Clash combineren ze energieke punk rock en Britse pubrock, met duivelse blues en harmonica. Begin jaren 80 evolueren ze naar het hardere genre en worden ze de pioniers van de hardcore punk.

In 2014 zijn ze meer dan ooit actief en worden ze beschouwd als de peetvaders van de Engelse punkscène. Als vanzelfsprekend staan de Slugs, de peetvaders van de Waalse punk, in het voorprogramma. Deze groep uit Namen schittert reeds 30 jaar met hun punk in het Waals en Frans.
TV SMITH
Vroeger was hij de zanger van The Adverts, een legendarische band uit de eerste punkgeneratie, maar hij bleef niet in het verleden hangen. Kort na de split van zijn band in 1979 is hij begonnen aan een solocarrière die ondertussen ook al twaalf LP’s heeft opgeleverd. TV Smith is een onderschat songschrijver en een meeslepend performer die eigenlijk beter verdient dan de cultstatus in een klein milieu waarmee hij het nu moet stellen. Wie zijn solowerk niet kent, mag zich verwachten aan een kruising tussen een lichtjes bezopen versie van Billy Bragg en een stand-up comedian met maatschappelijke problemen.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact