Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Ignite • Maximum Penalty • Smash the Statues
zaterdag, 15-08-2015 20:00
Iduna, Drachten
13,-
http://www.iduna.nu/#ignite
Informatie Bands (3) Wie gingen er (3) Recensies (0)
Het uit Orange County afkomstige Ignite timmert al sinds 1993 flink aan de weg met hun aanstekelijke mengeling van punk en hardcore. Ze stonden op de grote festivals, deden kleine clubtours, speelden voor zalen van 10 tot 100.000 man en deelden het podium met de grootste sterren. Er is geen enkele hardcoreband die een zodanig gevarieerd publiek bestaande uit metalheads, hardcorekids, punkers en
alternatieve rockers kan vermaken. Dit komt vooral door de prachtige melodieuze stem van Zoli Teglas en zijn scherpe sociaal kritische teksten.

De band heeft vier full lengths uitgebracht ‘A Place Called Home (2000)’, ‘Past Our Means (1996)’ en ‘Call On My Brothers (1995)’. Het laatste album ‘Our Darkest Days’ stamt uit 2007. Op deze laatste plaat gaat Ignite verder dan hun eigen punk en hardcore achtergrond. Ze zijn er in geslaagd om pakkende melodieën te gebruiken zonder ook maar iets aan intensiteit of agressie te verliezen.

Ignite is de ideale combinatie van melodieuze hardcorebands als Bad Religion en tegen metal aanleunende bands als Helmet. Samen met Sick Of it All is het een band waar je op kan rekenen als het gaat om een strakke live show. Eind dit jaar brengt de band eindelijk een nieuw album uit; verwacht daarom ook veel nieuwe nummers te horen tijdens deze tour!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact