Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Conflict / boycot / fist
zaterdag, 10-12-2016 20:00
Iduna, Drachten
€8 vvk / € 10 deur
http://iduna.nl/event/conflict-uk-boycot/
Informatie Bands (3) Wie gingen er (1) Recensies (0)
Bijna alle knallers uit het punk genre hebben we al gehad maar uit het lijstje legendarische bands misten we er nog eentje: CONFLICT! Dit Engelse anarchopunk ensemble uit Zuid-London is opgericht in 1981 en werkte in de beginjaren nauw samen met die andere legendarische anarchopunkband CRASS. Hun eerste single kwam zelfs op het label “Crass Records” uit en ook Crass zanger Steve Ignorant heeft jaren, als tweede zanger, onderdeel uitgemaakt van Conflict.
Conflict maakt hardcorepunk doordrenkt met politiek geëngageerde teksten waarbij de nadruk ligt op anarchie, dierenwelzijn en klassenjustitie. Nummer als “This is the ALF”, “The Serenade is Dead”, “Protest to Resistance” en “The Ungovernable Force” geven precies aan waar frontman Collin Jerwood en Conflict voor staan. Het laatste wapenfeit van de band is het album “There’s No Power Without Control” waarin ook een ode gegeven wordt aan de overleden anti-globalist Carlo Giuliani.

In het voorprogramma staat het uit Alkmaar afkomstige Boycot. Van 1995 tot 2000 was de band actief in binnen- & buitenland en brachten ze een groot aantal (split) singles uit waarbij het debuut “Only Stupid Bastards Help Epitaph” als absolute hoogtepunt geldt. Deze single bracht de band in een, in de alternatieve media breed uitgemeten, vete met de band NoFX die het natuurlijk niet eens was om het Epitaph label te boycotten. Boycot maakt snelle, rauw klinkende punk met politieke teksten. Sinds 2010 doet de band sporadisch shows.

De uit Den Bosch afkomstige punkband F.I.S.T. zal de avond openen. Sinds 2013 is dit street-/anarchopunk ensemble actief en hebben ze o.a. al met grootheden als The Restarts, The Casulaties, Disorder en Conflict het podium mogen delen. Begin volgend jaar komt de band met haar debuut lp/cd als opwarmer hiervoor mogen ze vandaag de avond aftrappen.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact