Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Discharge
zondag, 22-04-2018 19:00
Iduna, Drachten
€ 14 vvk / € 16 deur
http://iduna.nl/event/discharge/
Informatie Bands (1) Wie gingen er (3) Recensies (0)
Oerpunkers Discharge geven exclusieve clubshow in Iduna!
Metalllica, Slayer, Napalm Death en Sepultura, heel veel bands noemen Discharge als inspiratiebron. En met D-Beat is er zelfs een heel genre naar de Discharge (drum)Beat vernoemd! De rauwe sound van deze band was begin jaren ’80 revolutionair te noemen: keiharde compromisloze hardcorepunk. Het debuutalbum ‘Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing’ is dan ook een echte klassieker. Niet alleen in de punk, maar ook in de metal, crust en hardcore wordt dit album, het Engelse antwoord op de Amerikaanse hardcore, enorm gewaardeerd.  En welke zelf respecterende punk of metalhead heeft nou niet het karakteristieke "Never Again" shirt in de kast hangen?
Niet dat Discharge nog iets te bewijzen heeft maar begin 2017 kwam de band met haar meest recente album ‘End Of Days’ waarop de Britten duidelijk laten horen nog niet de rauwe rand te zijn verloren, en ook de anarchistische teksten niet. Deze pacifistische band klinkt bijzonder agressief. Een echte punklegende die niet mag ontbreken in het rijtje met grootheden als GBH en Exploited!

Neem een filinke schep punk afgetopt met grindcore en invloeden uit de Zweedse death metal en je krijgt het Duitse Deathrite. Dit uit Dresden opererende kwartet is sinds 2012 actief en ontstaan in de DIY scene. Sinds de oprichting heeft de band een drietal full lenghts en een handvol EP's uitgebracht waarvan de EP 'Where Evil Arrises' uit 2017 het laatste wapenfeit is.  Recentelijk is de band getekend door het befaamde label Century Media en werd er getoured met bands als Napalm Death, Aura Noir, Full of Hell en Integrity om maar een paar namen te noemen! Met een nieuwe plaat in de maak zou het ons niet verbazen dat Deathrite wel eens een van de verrassingen voor de komende jaren kan worden!



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact