Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
The Misfits
donderdag, 22-04-2004 21.00
Mezz, Breda
€ 17,50
Informatie Bands (1) Wie gingen er (39) Recensies (9)
The Misfits
The Misfits hebben eigenlijk geen verdere introductie nodig. Het begon ooit meer dan 25 jaar geleden toen bassist Jerry Only en Glenn Danzig besloten het beeld dat zij hadden van Marilyn Monroe’s laatste film om te zetten in muziek. Al vanaf het begin was de muziek primitieve punk-rock, rauw en to-the-point.
Ondanks dat de band gedurende al die jaren in verschillende samenstellingen heeft gespeeld, blijft de drijvende factor oprichter en bassist Jerry Only. Hij zal dan ook zeker aanwezig zijn, maar de rest van de bezetting tijdens deze historische tour is niet te versmaden; punkpioniers Marky Ramone (Ramones) en Dez Cadena (Black Flag). Slechts drie concerten in Nederland!

The Fiend
De agressie van de punk-rock van The Misfits werd aangevuld met een goed gevoel voor melodie, geïnspireerd door de roots van de rock ’n roll uit de jaren ’50. Een verschil met de jaren ’70 punkbands was de link met horrorfilms. De passie van de band voor dit genre zorgde er voor dat de band een wereld creëerde gebaseerd op de horror. De band trad naar buiten met sluike, zwarte ‘devil lock’ haarstijlen en horror make-up. Ook deed ‘The Fiend’ (de skull die het officiële logo van The Misfits werd) zijn intrede. De afbeelding dook overal op waar The Misfits kwamen; van hun jacks tot flightcases en natuurlijk alle merchandise die, nog steeds, over de gehele wereld wordt verkocht.© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact