Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Coheed & Cambria
zondag, 23-05-2004 aanvang: 20:30
013, Tilburg
€9,- VVK. € 9,00 + € 1,65 service
http://www.013web.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (2) Recensies (0)
Dat voormalige indie/hardcorebands via mathematische oefenschema’s bij progrock van het type ‘Rush (ten tijden van 2112 en door de stem Sanchez)’ arriveren, is logisch of tenminste begrijpelijk. Maar dat die vreemde voortgang resulteert in progressieve ADHD-baby’s bewezen Cave In en The Mars Volta. Bij Coheed And Cambria wordt logica onlogica.’In Keeping Secrets of Silent Earth: 3’ (de kenners spreken al van 'het album van 2004') is het tweede album in een vijfluik (het eerste deel heet 'The Second Stage Turbine Blade' met Bad Brains gitarist Dr. Know als gast) en is een soort soundtrack voor het nog te verschijnen gelijknamige stripalbum. Snapt u het nog? Hoe genialer de muziek hoe gekker zijn de makers is vaak een conclusie. En dat zijn Claudio Sanchez, Travis Stever, Michael Todd en Joshua Eppard zeker niet. Zoveel briljant muzikantschap hoor je zelden. 'In Keeping...' verschijnt op 28 juni.

Alweer zo’n aparte band: Beecher. Onlangs nog op tour met ‘insectachtige’ chaospragmatici The Locust en in het samensmelten van stijlen even gek/geniaal (kruis naar gelieve door) als zij. Beecher demonstreert dat snelheid, kracht en vindingrijkheid nooit ten koste gaan van bejaagde uitsloverij. Net als Converge knalt er wel eens een dissonant akkoord door het drumgeroffel.

De Groningse band Instil bracht eind 2003 een splitsingle uit met hun Amerikaanse evenknie Kyds vs. Columbus. Ze maken moderne metalcore met diepgang. The Haunted meets Burnt By The Sun. Instil opende met succes voor onder meer Entombed.



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact