Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
concertagenda
Heideroosjes
vrijdag, 03-09-2004 aanvang: 21.30
Mezz, Breda
€ 9,-
http://www.heideroosjes.nl
Informatie Bands (1) Wie gingen er (9) Recensies (2)


Na 14 jaar (zonder bezettingswisselingen) en bijna 1000 live-shows zijn Heideroosjes –in alle bescheidenheid- de meest succesvolle punkband die Nederland ooit heeft voortgebracht. Het album Fifi stond ruim een half jaar in de Nederlandse albumlijsten. De Heideroosjes tourden met Pennywise, met Bad Religion en met The Offspring.

Succes

Noodles, de zwaar bebrilde gitarist van The Offspring, viel even stil toen hij de ‘roosjes’ (in het buitenland bekend als HR, vanwege de onuitspreekbaarheid van de bandnaam) live aan het werk zag. En noteerde vervolgens in zijn dagboek: "I have a new favourite band, The Heideroosjes. These guys rock and make me feel old." Er waren de verpletterende optredens op Pinkpop, op Dynamo op Lowlands, Rock Werchter en –vorig jaar nog- de victorie op Pukkelpop.

Nieuwe cd: SINema

Nu is er SINema, het eerste studio-album van de Heideroosjes sinds het uiterst succesvolle live-document It’s A Life. Opnieuw met Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation) achter de knoppen, de man die er sinds Smile...You’re Dying! verantwoordelijk voor is dat de band op cd net zo energiek klinkt als op het podium.
Feit is dat de band nog nooit zo hard aan een album heeft gewerkt (en werken, dat kúnnen ze wel: voor een punkband hebben de Heideroosjes een verdacht groot arbeidsethos) en nog nooit zo veelzijdig en ‘volwassen’ heeft geklonken.
En nu op tour! Zanger Marco Roelofs: “We popelen. Van lang niet optreden worden we erg onrustig en opgefokt.” Vanavond dus in Mezz: live - SINema.

Nailpin (B)

12 To Go is het verpletterende debuutalbum van Nailpin, een kwartet jonge honden uit Sint-Niklaas. Muzikaal situeren ze zich in de goedgeluimde poppunk-hoek en het is hun stille ambitie zich te meten met de toppers in het genre. Aan hun supercatchy songs zal het niet liggen, die bijten zich in je vast en laten zich enkel chirurgisch verwijderen. Het onmiskenbare internationale karakter van dit album kwam tot stand onder supervisie van topproducer Oscar Holleman (hee, ook van de Heideroosjes...) en resulteerde in een deal voor Japan bij Avex, de grootste independent aldaar. Ook in Indonesië komtl hun album uit.
Dit alles, gecombineerd met hun jonge leeftijd (allen begin 20), maakt dat we gerust kunnen spreken van méér dan zomaar een belofte.
(www.nailpin.com)



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact